Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum va fi vremea până la jumătatea lunii noiembrie. Prognoza meteo pe regiuni, pentru următoarele două săptămâni

Publicat

Prognoza meteo pe regiuni, până la jumătatea lunii noiembrie: Meteorologii anunță că în ultimele zile din luna octombrie vom avea o vreme deosebit de caldă. Temperaturile vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru data din calendar. Temperaturile maxime vor trece de 22-25 de grade Celsius. Mai apoi, vremea intră într-un proces de răcire accentuată, cu maxime care nu mai depășesc 15 grade.

Potrivit meteorologilor, ploi sunt așteptate în prima parte a lunii noiembrie.

ANM a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pe regiuni, pentru următoarele două săptămâni, în perioada 30 octombrie – 12 noiembrie.

Vremea în Alba, în săptămâna 30 octombrie – 5 noiembrie: După un început de săptămână cu temperaturi care trec de 22 de grade Celsius, vremea intră într-un proces de răcire accentuată. Temperaturile maxime nu vor mai depăși 17 – 18 grade. În weekend sunt așteptate ploi.

Prognoza meteo pe regiuni 30 octombrie – 12 noiembrie 2023. Transilvania

În primele două zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă, cu o medie a valorilor maxime de 22 de grade și a minimelor de 4…9 grade.

Ulterior, deși valorile termice vor fi în general în scădere, vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul perioadei. Până la finalul primei săptămâni mediile valorilor diurne vor oscila între 16 și 19 grade, iar ale celor nocturne între 3 și 9 grade.

În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința să scadă continuu până la medii ale maximelor de 10…11 grade și ale minimelor de 2…3 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în prima zi a lunii noiembrie și în intervalul 4-12 noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni 30 octombrie – 12 noiembrie 2023. Banat

În primele două zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă, cu o medie a valorilor maxime de 24 de grade și a minimelor în jurul a 12 grade.

Ulterior, deși valorile termice vor fi în scădere, vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul perioadei. Până la finalul primei săptămâni mediile valorilor diurne vor oscila în jurul a 19 grade, iar ale celor nocturne între 6 și 10 grade.

În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința să scadă continuu până la medii ale maximelor de 12…13 grade și ale minimelor de 4…5 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni 30 octombrie – 12 noiembrie 2023. Crișana

În prima săptămână din interval, valorile termice vor avea oscilații de la o zi la alta, dar vremea se va menține în general mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă.

Mediile valorilor diurne vor varia între 16 și 24 de grade, iar ale celor nocturne între 5 și 11 grade.

În a doua jumătate a intervalului de referință, temperatura aerului va avea tendința să scadă până la medii ale maximelor de 12…13 grade și ale minimelor în jurul a 4 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni 30 octombrie – 12 noiembrie 2023. Maramureș

În primele două zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale maximelor în jurul a 22 de grade și ale minimelor de 8…11 grade.

Ulterior, până la finalul primei săptămâni, vor fi variații termice, dar vremea va rămâne în general mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă.

Media regională a maximelor va fi de 15…19 grade, iar a minimelor de 5…10 grade.

În a doua jumătate a intervalului de referință, temperatura aerului va avea tendința să scadă continuu până la medii ale maximelor de 10…11 grade și ale minimelor în jurul a 3 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni 30 octombrie – 12 noiembrie 2023. Moldova

În ultimele zile din luna octombrie, valorile termice se vor situa peste mediile specifice perioadei, astfel încât se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, între 22 și 24 de grade și minime, în medie, între 7 și 10 grade.

La începutul lunii noiembrie temperaturile vor mai scădea și vor fi maxime în general de 16…18 grade și minime de 6…10 grade. Până la sfârșitul primei săptămâni din interval se va încălzi treptat și se vor înregistra maxime între 16 și 21 de grade și minime, în medie, între 6 și 11 grade.

În ultima săptămână din interval tendința temperaturii va fi de scădere treptată, astfel încât maximele estimate vor scădea de la 20 de grade până la 12 grade și minimele de la 11 grade până la 4 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni în 30 octombrie – 12 noiembrie 2023. Dobrogea și litoral

În primele trei zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime de 23 de grade și a minimelor în jurul a 14 grade.

Ulterior, deși valorile termice vor fi în scădere, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii noiembrie. Până la finalul primei săptămâni mediile valorilor diurne se vor situa, în medie, între 18 și 24 de grade, iar ale celor nocturne între 10 și 15 grade.

În a doua săptămână din interval, temperatura aerului va avea tendința să scadă treptat și, până spre sfârșitul acesteia, nu vor mai fi maxime care să depășească 15…16 grade. Minimele vor fi în medie de 8…10 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată începând cu data de 3 noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni 30 octombrie – 12 noiembrie 2023. Muntenia

În primele trei zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă și se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 23…25 de grade și minime de 9…11 grade.

Ulterior, în prima săptămână din luna noiembrie, valorile termice vor fi în scădere, însă vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă.

Astfel, se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, între 18 și 23 de grade și minime între 7 și 11 grade.

În a doua săptămână din noiembrie, temperatura aerului va avea tendința să scadă treptat. La nivelul întregii regiuni vom avea maxime cuprinse între 14 și 20 de grade și minime între 4 și 9 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată începând cu data de 3 noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni 30 octombrie – 12 noiembrie 2023. Oltenia

În primele trei zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime de 21…23 de grade și a minimelor între 9 și 11 grade.

Ulterior, în 2 noiembrie, valorile termice vor fi în scădere (maxime în jurul a 17 grade și minime de 6…7 grade). Totuși, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă. Până la finalul primei săptămâni mediile valorilor diurne vor fi de 19…20 de grade, iar ale celor nocturne între 7 și 11 grade.

În a doua săptămână din noiembrie, temperatura aerului va scădea treptat. Vor fi maxime, în medie, între 14 și 19 grade și minime între 4 și 10 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.

Prognoza meteo pe regiuni 30 octombrie – 12 noiembrie 2023. La munte

În primele două zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă pentru sfârșitul lunii octombrie și se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 15…16 grade și minime de 5…7 grade.

Ulterior, în prima zi din noiembrie, se va resimți o scădere a temperaturilor și vor fi maxime, în medie, în jurul a 8 grade și minime în jurul a 1 grad. Până la finalul primei săptămâni din noiembrie să se înregistreze maxime, în medie, între 9 și 12 grade și minime între 2 și 6 grade.

În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința să scadă continuu până la medii ale maximelor de 4…6 grade și ale minimelor de -1…3 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax