Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo pentru luna iulie: ANM a transmis cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Publicat

După o perioadă de instabiltate atmosferică cu ploi , frig și furtuni în următoarea perioadă vara se instalează în România. Vor fi însă și  episoade de zile călduroase ce vor alterna cu perioade de răcoare.

La începutul lunii iulie vremea va fi caniculară cu temperaturi care vor atinge în unele zone și 36 de grade. În Transilvania maximele vor fi în jurul 27-29 de grade Celsius.

Temperaturile medii ale lunii iulie se vor situa peste cele specifice acestei perioade, potrivit prognozei meteorologice pe patru săptămâni transmise marți de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

„Instabilitatea atmosferică nu va lipsi la noi în țară în zilele următoare, chiar dacă vor fi zone în care va fi mai puternică, averse, deci ploi de scurtă durată pot să se producă oriunde în țară.

Vremea în această săptămână: temperaturi ridicate și instabilitate atmosferică

Creșterea valorilor de temperatură face ca fenomenele pe care le așteptăm spre sfârșitul săptămânii pentru zona litorală să poată fi destul de severe, iar până atunci intensitatea mai mare va fi în zonele de deal și de munte, dar și în regiunile din vestul și centrul țării, pentru că influența este oarecum dinspre Europa Centrală și de Nord.

Vorbim despre cantități de apă care în timp scurt vor putea acumula și peste 40-50l/m², intensificări ale vântului, condiții de vijelie, grindină care poate fi și de mari dimensiuni, mai ales miercuri și joi, a explicat Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, la Antena 3.

Este luna lui Cuptor. Sunt zone în țară în care în luni de iulie din anii trecuți am avut și temperaturi de peste 40 de grade, deci nu este ceva ieși din comun, dar, pe de altă parte, sigur, trebuie să fim extrem de prudenți și să luăm toate măsurile, astfel încât să ne protejăm și de temperaturile foarte ridicate, dar și de probabilitatea mare de manifestare a fenomenelor de instabilitate”, a spus Florinela Georgescu.

 Prognoza meteo 3 – 10 iulie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, da cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile estice și sud- estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, sud- vestice și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 10 – 17 iulie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cu excepția extremității de sud-est a țării, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo 17 – 24 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo 24 – 31 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo luna iulie: temperaturi/ precipitații

Săptămâna 3-9 iulie.

  • Temperaturi: maxime de 25-34 de grade (mai cald în 5-7 iulie, în sud și pe litoral)
  • Precipitații: ploi/furtuni în 5-8 iulie în majoritatea regiunilor

Săptămâna 10-16 iulie

  • Temperaturi: maxime de 28-36 de grade (mai cald în 14-16 iulie, caniculă în vest și sud)
  • Precipitații: ploi/furtuni în 14-16 iulie în Transilvania, Maramureș, Moldova; ploi în jurul datei de 12 iulie și furtuni în 16 iulie în Crișana, furtuni în jurul datei de 16 iulie în Banat, ploi în 12 iulie în Oltenia

Săptămâna 17-23 iulie

  • Temperaturi: maxime de 24-31 de grade (mai cald în Muntenia și Oltenia)
  • Precipitații: ploi în 17-22 iulie în Transilvania, în 19-20 iulie în Banat, furtuni în 22 iulie în Crișana, ploi în 21 iulie în Oltenia, furtuni în 19 iulie în Moldova.

Săptămâna 24-31 iulie

  • Temperaturi: maxime de 23-31 de grade (mai cald în 24-25 iulie, în sud)
  • Precipitații: ploi/furtuni în 24-28 iulie în Transilvania, Crișana, Banat, Maramureș; în 24 și 30-31 iulie în București, în 25-26 și 31 iulie în Moldova, în 26 și 30 iulie pe litoral

sursa foto: pixabay.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax