Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo: Urmează trei zile geroase. Un vortex polar trece peste România. Directorul ANM anunță cum va fi vremea

Publicat

Meteorologii anunță că vor fi trei zile friguroase la începutul acestei săptămâni. Aerul rece se va simți până miercuri inclusiv, după care din 15 decembrie vremea se va încălzi din nou.

În 12 decembrie, vremea se răcește accentuat, astfel că va fi destul rece în regiunile intracarpatice și apropiată de normalul termic al perioadei în rest.

Vezi și VREMEA în ALBA, 12-18 decembrie. Vine iarna: frig, ninsori și câteva ploi. Prognoza meteo pe zile, în localități din județ

În plus, cerul va prezenta înnorări și va ninge în zonele de munte, local și temporar în vestul, centrul și nordul țării, iar în regiunile sudice și sud-estice, pe alocuri vor fi semnalate precipitații, la început predominant sub formă de ploaie, după care vor fi mixte declarat directorul ANM Elena Mateescu la Antena3

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, mai ales în zona înaltă, acolo unde rafalele vor depăși chiar și 70 km/h, iar trecător și în celelalte regiuni.

Vezi și Vremea de Crăciun, Revelion și Sfântul Ion: temperaturi oscilante, este posibil să ningă. Prognoza meteo până în 9 ianuarie 2023

Temperaturile maxime nu vor depăși 2 grade Celsius în Dealurile Crișanei și 10 grade Celsius pe litoral și în Deltă, iar cele minime vor fi cuprinse în general între minus 9 și 1 grad Celsius.

Marți și miercuri- zile geroase

Gerul se va instala începând de marți, iar cel mai frig va fi miercuri dimineață, atunci când temperaturile vor fi sub -10 grade Celsius în zonele depresionare și local în Transilvania, dar și la deal, în Moldova, Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana și Maramureș. Începând de joi, vremea se va încălzi treptat, până sâmbătă.

Cum va fi vremea de Craciun si Revelion

Momentan nu se anunță ninsori în zilele de sărbătoare, cu excepție în zonele montane înalte.

„Am actualizat estimările pentru intervalul 5 decembrie – 2 ianuarie. La acest moment, actualizarea indică posibilitatea ca în ambele săptămâni valorile de temperaturi să se mențină ușor mai ridicate, peste ceea ce ar fi normal pentru intervalele respective și mai ales în săptămâna 26 decembrie – 2 ianuarie, când vorbim în special pentru partea de vest, centru, sud-est a țării, de abateri termice pozitive mai mari.

De Crăciun putem să apreciem, în medie, o vreme în general mai caldă decât în mod obișnuit. Este posibil să vorbim în mod obișnuit de valori care să depășească, în medie, la nivelul maximelor, 6-7 grade pentru că valorile normale pentru perioada respectivă ar trebui să se situeze și să varieze, în general, între – 5 până la cel mult 5-6 grade la nivelul maximelor”, a declarat meteorologul Elena Mateescu.

11 decembrie 2022 a fost cea mai caldă zi de 11 decembrie din ultimii 60 de ani

Duminică s-a înregistrat cea mai caldă zi de 11 decembrie din ultimii 60 de ani din România, termometrul ajungând la 22 de grade Celsius la Oltenița.

Vremea în următoarele patru săptămâni

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în săptămâna 12 – 19 decembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali.

În săptămâna 19 – 26 decembrie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în jumătatea nord- vestică a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 26 decembrie – 2 ianuarie va avea temperaturi medii în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

În săptămâna 02 – 09 ianuarie, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, precizează meteorologii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax