Connect with us
Publicitate

BLAJ

PROGRAM Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur”, la Alba Iulia și Jidvei. Patru zile de regal folcloric

Publicat

Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” se va desfășura în perioada 4 – 8 septembrie 2024, la Alba Iulia și Jidvei. Aceasta este a XX-a ediție a Festivalului.

Inițiat și susținut de Jidvei, festivalul-concurs aduce un omagiu culturii tradiționale și contribuie la păstrarea și promovarea valorilor spirituale românești prin descoperirea de noi talente interpretative ale folclorului muzical.

Concursul se derulează pe două secțiuni: soliști vocali și soliști instrumentiști, iar cei 24 de concurenți așteaptă confirmarea valorii lor interpretative din partea juriului festivalului alcătuit din specialiști de prestigiu din țară.

Anul acesta, vom celebra figura emblematică a eroului Avram Iancu, printr-o secțiune specială dedicată bicentenarului nașterii sale.

PROGRAM Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur”

Ca în fiecare an, programul festivalului este unul amplu, concursul și recitalurile se vor desfășura în zilele de 4 și 5 septembrie, iar Gala laureaților va avea loc vineri, 6 septembrie.

Ziua de sâmbătă va fi dedicată activităților educative destinate tinerilor concurenți și va include în program vizitarea Castelului Bethlen-Haller, din Cetatea de Baltă.

Duminică, 8 septembrie, Gala laureaților își va afla ecoul la Jidvei, locul în care s-a făcut primul pas spre ceea ce avea să se transforme, în timp, într-unul dintre cele mai prestigioase festivaluri din întreaga țară.

„Festivalul Național de Folclor Strugurele de Aur este o poveste care s-a născut din drag de oameni și din respect pentru cântecul tradițional românesc.

La Jidvei, credem că omul însuflețește locul și că avem datoria de a dărui comunității din care facem parte și care ne susține la orice pas.

Poate că e vorba de a planta viță-de-vie, de a da viață unui cântec vechi sau de a îmbrăca superbele costume de sărbătoare.

Totul se leagă de ceea ce suntem și de ceea ce lăsăm generațiilor viitoare” a transmis Ana Necșulescu, Director de Comunicare Jidvei.

Festivalul Național de Folclor Strugurele de Aur: patru zile de muzică populară

Timp de patru zile, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și pe scena din Piața Centrală din localitatea Jidvei, interpreți îndrăgiți care au încântat cu glasurile lor generații de ascultători vor urca pe scenă alături de tineri talentați care duc mai departe bogata noastră zestre de cântec și port popular.

Acompaniamentul orchestral va fi susținut de Orchestra Jidvei România, dirijor Radu Dinescu și de Orchestra Ansamblului Folcloric al Județului Alba, dirijor Alexandru Pal.

Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” se derulează în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Primăria Municipiului Alba Iulia și în coproducție cu Societatea Română de Televiziune.

Pentru spectacolele din 4, 5 și 6 septembrie, biletele sunt puse în vânzare la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, iar pentru spectacolul din 8 septembrie, de la Jidvei, intrarea este liberă.

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate