Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Programul Casa Verde Fotovoltaice, OPRIT din cauza nefuncționării aplicației de înscriere. Ce spun autoritățile

Publicat

Administraţia Fondului pentru Mediu a oprit miercuri, pe termen nedeterminat, programul Casa Verde Fotovoltaice, după ce platforma de înscriere în program a dat rateuri. Reprezentanții AFM au transmis un mesaj prin care au anunțat că aplicația nu a funcționat.

„Din păcate, chiar dacă am alocat toate resursele de hardware pe care le-am avut la AFM pentru sistemul informatic, nici la ora 16:00 nu a funcționat în parametrii optimi. Am oprit sistemul, trebuie să venim cu o altă soluție tehnică atunci când vom relansa programul”, transmite Lóránd-Árpád Fulop, președintele AFM.

UPDATE 28 decembrie: Casa Verde Fotovoltaice 2021: Ghidul de finanțare al programului a fost modificat. Ce schimbări a decis guvernul

Reprezentanții AFM vor anunța joi când ce se va întâmpla cu dosarele deja depuse.

  • ”Având în vedere că aplicația informatică nu a funcționat corespunzător nici la reluarea înscrierilor de astăzi, 22 decembrie 2021, ora 16.00, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Lóránd-Árpád FÜLÖP, a luat decizia de a suspenda din nou înscrierile persoanelor fizice de către instalatori. Reluarea înscrierilor va fi stabilită și comunicată ulterior pe site-ul instituției.
  • Precizare: Înscrierile nu vor fi reluate în cursul zilei de astăzi! Ne cerem scuze pentru situația creată!” este mesajul postat pe Facebook de Administația Fondului de Mediu.

Aplicația informatică a întâmpinat miercuri probleme de natură tehnică și nu a permis înscrierea persoanelor fizice de către instalatori.

Operațiunea trebuia să înceapă la ora: 10.00, dar după efectuarea testelor suplimentare cu privire la funcționarea aplicației, Administrația Fondului pentru Mediu a decis reluarea înscrierilor în aplicația informatică, miercuri, 22 decembrie 2021, începând cu ora 16:00.

Nu a funcționat însă, astfel încât procedura a fost suspendată.

Valoarea disponibilă pentru reluarea înscrierilor în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice era de 263.700.000 lei.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate