Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Programul Casa Verde: În 9 septembrie încep înscrierile. 20.000 de lei bani de la stat, pentru montarea de panouri fotovoltaice

panouri

Publicat

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a primit finanțarea pentru programul de instalare a panourilor fotovoltaice subvenționate, „Casa Verde”. Persoanele fizice vor putea începe să se înscrie în program de la data de 9 septembrie. Luni, 26 august, pe site-ul AFM a fost publicată lista instalatorilor validați.

Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, și președintele AFM, Cornel Brezuică, au semnat, luni, un contract de finanțare de 636 de milioane de lei pentru Programul Casa verde fotovoltaice. Prin acest program se finanțează suma de 20.000 de lei pentru un beneficiar, persoană fizică, relatează Mediafax.

CITEȘTE : Programul ”Casa Verde” 2019: Finanțare de la stat cu 20.000 de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice. GHID COMPLET

„Încheiem azi un contract între Ministerul Dezvoltării, care este finanțatorul, care are banii, 636 de milioane de lei pentru Programul Casa verde fotovoltaice, program care se va semna între domnul vicepremier Suciu și domnul președinte al AFM domnul Brezuică. Ne-am gândit să îmbunătățim programul Casa Verde. (…) Cea mai bună metodă este să montăm celule fotovoltaice pe casele noastre și, un lucru extrem de important, în Parlament s-a votat o lege prin care ne dă dreptul fiecăruia dintre noi să devenim producători de energie electrică”, a anunțat, luni, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Potrivit ministrului, înscrierea va începe de pe data de 9 septembrie, iar finanțarea este de 20.000 pentru fiecare beneficiar.

„Pentru că acest program se va referi concret la toți românii care vor putea în data de 9 septembrie, prin toți instalatorii care azi se vor putea regăsi pe lista care va fi publicată pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, românii vor putea semna contracte cu acești instalatori, după care trebuie să-și ia avizul tehnic pentru montatul acestor celule fotovoltaice”, a mai precizat Gavrilescu.

Ministrul a mai precizat că se aproximează 33.000 de unități locative care vor fi posesoarele acestor celule fotovoltaice.

„Îmi doresc foarte mult ca după semnarea acestui contract să ne mutăm orizontul de atenție și spre localitățile care nu au acces la rețeaua de electricitate. Trebuie să găsim soluții și pentru aceste comunități din România”, a declarat și Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale.

Potrivit lui Cornel Brezuică, președintele AFM, săptămâna viitoare urmează semnarea contractelor cu instalatorii avizați. Acesta a mai declarat că vor putea accesa programul și cei cu ipotecă pe locuință.

Vezi AICI mai multe detalii despre program. La ora publicării acestui articol, siteul AFM prezenta erori semnificative. 

sursa: hotnews.ro, mediafax.ro, afm.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax