Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Programul de activități cu copiii la grădiniță va fi de cel mult 10 ore pe zi. Noutăți din regulamentul unităților de învățământ

Publicat

Programul copiilor la grădiniță va fi de cel mult 10 ore zilnic. Noul Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) a fost publicat în Monitorul Oficial.

Acesta a fost aprobat prin ordinul de ministru nr. 5.726 din 6 august 2024.

Programul de activitate cu copiii de 10 ore pe zi este la grădinițele cu program prelungit. La celelalte, cu program normal, acesta este de 5 ore, potrivit documentului citat de edupedu.ro.

”În educația timpurie, programul zilnic al copilului nu poate depăși 10 ore zilnic”, se arată în ROFUIP 2024.

Programul copiilor la grădiniță. Alte reguli

Potrivit ROFUIP 2024, în unitățile de educație timpurie se va ține cont și expunerea limitată a copiilor la tehnologie.

Activitatea pe ecran a copiilor de 1 an nu este recomandată. Pentru copiii de 2 ani, timpul petrecut în fața ecranului nu trebuie să depășească 1 oră, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

În document sunt speficicate și situații speciale:

”În situația în care copiii din învățământul preșcolar, din grupele mijlocii și mari, înregistrează absențe ca urmare a unor probleme medicale sau se observă manifestări de oboseală sau de neadaptare la regimul grădiniței,

părinţii sau reprezentanţii legali pot depune la unitatea de învăţământ o solicitare de retragere a copilului, în vederea reînscrierii în anul şcolar următor sau a înscrierii într-un serviciu complementar”.

Reguli noi la grădiniță: educatorii vor trebui să facă raport de evaluare a copiilor, pentru înscrierea la clasa pregătitoare

Unităţile de învăţământ vor consilia părinţii sau reprezentanţii legali privind nevoia de a lua decizii în interesul educaţional al copilului. Îi vor informa că solicitarea nu poate fi soluţionată decât în situaţia în care evaluarea nivelului dezvoltării realizată de cadrul didactic de la grupă atestă necesitatea reînscrierii în grupa anterioară sau în grupa corespunzătoare nivelului din care s-a retras.

foto: arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate