Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Programul de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli. Elevii vor primi gratuit mere, pe lângă corn şi lapte

Publicat

Elevii vor primi și în anul școlar 2013-2014 fructe proaspete, pe lângă corn şi lapte, și asta pentru că se dorește menținerea unei alimentații sănătoase în rândul tinerilor. Programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli a început în 2010, iar, de atunci, în fiecare an școlar, Guvernul a alocat un anumit buget pentru derularea proiectului. Programul se va desfăşura în perioada 16 septembrie 2013 – 30 iunie 2014.

Potrivit unui document de pe site-ul Ministerului Agriculturii, pentru anul şcolar 2013-2014 vor fi acordate gratuit mere în limita valorii zilnice, respectiv de 0,37 de lei/elev, timp de 85 de zile de şcolarizare. Din anul școlar 2012-2013, și elevii claselor pregătitoare au beneficiat gratuit de fructe.

Banii alocați acestui program provin de la bugetul de stat şi din cofinanţări publice. În acest an, valoarea lui se ridică la 61 de milioane de lei.

În 2010, reprezentanți ai Guvernului declarau că scopul acestui program este de a crea obiceiuri alimentare sănătoase în rândul tinerilor, având în vedere numărul mare de copii care suferă de obezitate infantilă.

Comisia Europeană va rambursa României, anul viitor, sub forma contribuţiei financiare externe aferente programului, aproximativ 23 de milioane de lei.

Deocamdată, în şcoli va fi implementat şi programul „Laptele şi cornul”, despre care premierul Victor Ponta declara că acesta nu este eficient, iar în atenţia parlamentarilor a intrat un proiect prin care se propune înlocuirea celor două alimente cu meniuri zilnice în valoare de 10 lei. În Alba, a fost lansată în iulie procedura de aprovizionare cu produse lactate şi de panificaţie în cadrul Programului „Laptele şi cornul” pentru anul şcolar 2013-2014.

 sursă: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. client

    marți, 27.08.2013 at 10:01

    Bravo ! Dar sa le de-a si cate un Imodium…preventiv, asa 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax