Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Programul Rabla Local 2023 a fost prelungit. Până când se pot înscrie persoanele fizice și care este situația din Alba Iulia

Publicat

Administraţia Fondului de Mediu a anunțat prelungirea sesiunii de înscriere în cadrul Programului Rabla Local. Persoanele fizice se vor putea înscrie până la data de 29 septembrie, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale (UAT).

Până luni, 28 august, în municipiul Alba Iulia au fost înregistrate cereri pentru casarea a 313 mașini. Numărul reprezintă un procent de circa 31% din potențialii beneficiari.

Potrivit Administrației Fondului pentru Mediu, instrucțiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM.

Programul Rabla Local 2023. Condiții privind înscrierea persoanelor fizice care doresc să caseze mașina uzată

În cadrul unui cont pot fi realizate înscrieri aferente unui singur CNP, iar o persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație.

De asemenea, persoana fizică trebuie să domicilieze pe raza teritorială a primăriei unde se află în evidențele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită finanțare și să realizeze înscrierea în aplicație doar în cazul în care primăria în raza căreia domiciliază se regăsește în lista UAT-urilor care au care au încheiat contracte de delegare cu AFM.

Lista primăriilor care participă în cadrul programului poate fi consultată AICI.

După înscriere, AFM va transmite lista persoanelor fizice înscrise, către primăriile participante în cadrul Programului. Ulterior persoana fizică va transmite documentele, conform procedurii interne a primăriei care va fi publicată pe pagina de internet a acesteia.

După semnarea contractului de finanțare cu UAT-ul, persoana fizică va casa și va radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat și va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei (2.400 lei alocați din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuți din bugetul local).

Rabla Local 2023. Situația din municipiul Alba Iulia

Până luni, 28 august în municipiul Alba Iulia au fost depuse solicitări pentru casarea unui număr de 313 mașini vechi. Procentul este astfel de 31% din potențialii beneficiari ai acestui program.

„Suntem în media orașelor mari, astfel încât considerăm că putem declara un succes acest program”, a declarat Lucian Morgovan, consilier al primarului din Alba Iulia.

Au fost depuse solicitări pentru casarea a 313 mașini, astfel că mai este buget disponibil pentru alte 687.

Vezi și VIDEO: Rabla Local la Alba Iulia. Câte cereri au fost înregistrate în program. Mai sunt trei zile pentru înscrieri online

În municipiul Alba Iulia sunt înregistrate 41.089 mijloace de transport, din care 28.777 cu an declarat.

Sunt 9.749 autoturisme mai vechi de 15 ani, proprietari persoane fizice, respectiv 433 înregistrate pe persoane juridice.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax