Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect: Angajaţii ANAF vor primi, ca premii, 15% din încasările obţinute prin amenzi şi sancţiuni

Publicat

anaf antifrauda

Guvernul trimite angajații ANAF să-și producă singuri suplimente salariale din sumele impuse celor controlați. Asta reiese dintr-un proiect de ordonanță, pus miecuri în dezbatere publică, și care ar permite ANAF să păstreze 15% din sumele recuperate de la contribuabili pentru a le acorda premii angajaților.

Justificarea măsurii e una halucinantă: inspectorii se simt timorați de faptul că firmele își angajează avocați care i-ar putea acționa penal pentru prezumtive abuzuri, lucru ce le crează un disconfort profesional.

VEZI și ANAF vinde zeci de mașini confiscate. Autoturisme la prețuri pentru toate buzunarele. Licitațiile din MARTIE

„Ținând seama de necesitatea menținerii cheltuielilor bugetare la un nivel care să permită buna funcționare a serviciilor publice, iar creșterea veniturilor bugetare nu mai poate fi realizată prin creșterea presiunii fiscale asupra mediului economic și/sau al cetățenilor, se impune intensificarea eforturilor de creștere a gradului de colectare a sumelor la bugetul general consolidat”, se mai arată în document.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    joi, 28.12.2017 at 18:48

    Referitor la proiectul privind recompensarea angajatilor ANAF, as dorii sa fac cateva remarci:
    – angajatii ANAF nu sunt timorati de nimeni, ei ii timoreaza pe altii prin simpla prezenta,
    – daca nu fac fata postului ptr care sunt angajati, sa plece, sa ii lase pe acei care nu au pile dar vor sa lucreze.
    – daca onor guvernul ar dorii sa se implice in eradicarea in mare masura a economiei subterane, ar angaja oameni la ANAF care sa se ocupe de toate en-gros-urile din tara asta unde se face evaziune fiscala in mod barbar. Dar ce te faci ca cei din spatele acestor afaceri sunt intr-un fel sau altul implicati politic, ruleaza bani ptr partide probabil si nu o sa omori gaina cu oua de aur.
    – poti sa le dai celor de la ANAF bani nenumarati, ca ei tot la firmele bune platnice, dar fara sprijin or sa mearga.
    – mai bine s-ar gandii sa informatizeze in mod real tot ce inseamna finante publice, sa devenim si noi occidentali, nu sa plateasca o armata de oameni care invart hartii ce nu au nici o valoare. Sunt multe de spus, insa simt o asemenea lehamite fata de toti acesti inculti care ne conduc incat mi-e rusine ca se ocupa de destinele noastre, iar noi trebuie sa-i suportam, indiferent din ce parte sunt.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax