Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Proiect de 250.000 de dolari: Ravelinul Trinității din Cetatea Alba Carolina, reabilitat cu sprijinul Departamentului de Stat al SUA

Publicat

Ravelinul Trinității din Cetatea Alba Carolina ar putea fi reabilitat și valorificat cu sprijinul Departamentului de Stat a Statelor Unite ale Americii. Primăria Alba Iulia intenționează să implementeze în parteneriat cu autoritățile străine un proiect estimat la  250.000 de dolari prin intermediul căruia situl arheologic ar urma să fie readus la viață.

Participarea administrației locale din Alba Iulia alături de Biroul Afacerilor Culturale și al Educației din cadrul Departamentului de Stat al SUA va fi supusă aprobării Consiliului Local în ședința din 29 ianuarie. În cazul în care consilierii locali vor vota „pentru”, administrația din Alba Iulia va deveni parteneră în proiectul intitulat Proheritage, ce are ca obiectiv principal creșterea numărului siturilor arheologice protejate și conservate din interiorul Cetății Alba Carolina până la finalul anului 2015 prin consolidarea Ravelinului Trinității.

Contribuția Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii în acest proiect este de 235.000 de dolari, iar aportul financiar al municipiului Alba Iulia este de 15.000 de dolari.

„Municipiul Alba Iulia va asigura participarea unei echipe de management al proiectului, formată din 9 membri voluntari, care vor participa activ pe toată durata implementării proiectului. De asemenea, municipiul Alba Iulia va monitoriza și coordona descărcările arheologice de către specialiști cu experiență în domeniu. Primăria se va asigura de organizarea licitațiilor publice în conformitate cu legislația în vigoare pentru toate categoriile de lucrări și documentații subcontractate, pentru reabilitatea și protejarea Ravelinului Trinității. Având în vedere că municipiul Alba Iulia a obținut în trecut autorizații pentru operațiunile propuse, acestea vor fi ușor de obținut. Printre activitățile de promovare ale rezultatelor proiectului se numără organizarea unei ceremonii de inaugurare, unde vor participa diferiți actori din comunitatea locală”, se precizează în raportul de specialitate prezentat consilierilor locali.

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava va fi omul care va reprezenta administrația locală în relația cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax