Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proiect de OUG care elimină fondurile din programul „Monitor” pentru bolnavii de cancer. Cătălin Drulă: Să fie retras de urgență

Publicat

Proiect de OUG care elimină fondurile din programul „Monitor”: Președintele USR Cătălin Drulă solicită premierului Marcel Ciolacu să retragă de urgență un proiect de OUG susținând că eliminarea fondurilor din programul „Monitor”.

Proiectul lasă bolnavii de cancer fără resurse pentru monitorizarea afecțiunilor lor.

Proiectul de Ordonanță de Urgență, publicat pe site-ul Ministerului Sănătății, vizează abrogarea articolului IX din OUG 44/2022, care reglementa fondurile din programul „Monitor”, potrivit Agerpres.

Acest program a fost conceput pentru a asigura fonduri destinate investigațiilor paraclinice, cum ar fi analizele de sânge, CT, RMN, etc., pentru pacienții cu afecțiuni cronice precum boli oncologice, cardiovasculare, neurologice și diabet.

Aceste fonduri au fost introduse în 2020, iar analizele erau efectuate cu prioritate în termen de cinci zile de la cerere, din fonduri dedicate.

Cătălin Drulă a subliniat pe platforma sa de socializare că implementarea acestui proiect de OUG ar afecta grav tratamentul pacienților cronici.

În cazul intrării în vigoare a acestei măsuri, pacienții cu afecțiuni cronice ar fi nevoiți să se încadreze în plafoanele reduse ale Casei de Asigurări, conducând astfel la timpi mari de așteptare pentru investigații esențiale.

Apel către premierul Marcel Ciolacu

Cătălin Drulă a făcut un apel direct către premierul Marcel Ciolacu, solicitând retragerea urgentă a proiectului de OUG.

A subliniat că banii din sistemul sanitar trebuie să fie destinați exclusiv pacienților și nu rețelelor politice care pot fi umflate cu fonduri publice.

În concluzie, preocuparea lui Cătălin Drulă se axează pe necesitatea protejării tratamentului pacienților cu afecțiuni cronice și menținerea fondurilor alocate pentru investigații esențiale.

Solicitarea sa de retragere a proiectului de OUG evidențiază importanța unei abordări echilibrate și focalizate pe binele pacienților în cadrul sistemului de sănătate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate