Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect în CL: Termenul de începere a construirii noului sediu al Tribunalului Alba, prelungit. Când ar putea fi demarate lucrările

Publicat

sediu nou tribunal

sediu nou 1 tribunal alba Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de marți, 28 februarie, un proiect privind prelungirea termenului de începere a lucrărilor de construire a noului sediu al Tribunalului Alba. Potrivit documentului, termenul de începere a lucrărilor se prelungește cu 5 ani, începând cu data de 28 aprilie 2017. Reprezentanții Tribunalului Alba speră totuși ca în cursul acestui an să înceapă construcția noului sediu. 

La solicitarea Guvernului României prin HCL 157/28.04.2015 s-a aprobat trecerea din domeniul public al municipiului Alba Iulia și administrarea Consiliului Local, în domeniul public al Statului Român și în administrarea Tribunalului Alba a terenului în suprafață de 14.818 mp situat administrativ în Alba Iulia, strada Târgului, în vederea construirii sediului nou al Tribunalului Alba.

În prezent obiectivul de investiții „construirea Sediului nou al Tribunalului Alba” a fost prins în Memorandumul încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Justiției, aprobat în Ședința de Guvern din 10 decembrie 2014 având ca temă „Programul național de consolidare a infrastructurii instanțelor de judecată, aflată în municipiile reședință de județ”, urmând ca proiectarea și execuția sediului nou să fie finanțată prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Tribunalul Alba a înaintat CNI la data de 26 iunie 2015 documentația solicitată în vederea demarării procedurilor pentru edificarea obiectivului de investiții „Sediul Tribunalului Alba”.

Totodată, la începutul anului 2015, Ministerul Justiției a demarat o procedură pentru stabilirea unui normativ pentru proiectarea instanțelor, normativ care se va finaliza cel târziu la finele lunii martie 2017.

Apoi, CNI va demara procedura de achiziție a proiectării pentru obiectivele noi de investiții prinse în memorandumul amintit. Astfel, reprezentanții Tribunalului Alba speră ca în cursul acestui an să înceapă și construcția noului sediu.

Vezi şi FOTO: Noul sediu al Tribunalului Alba şi extinderea cartierului Anghel Saligny din Alba Iulia. Proiectul

tribunal albaSpaţiul impropriu şi insuficient pentru instanţele din Alba Iulia în clădirea Tribunalului, din Piaţa Iuliu Maniu din municipiu au intrat în atenţia autorităţilor de mai mult timp, încercând să găsească o locaţie potrivită pentru un sediu nou care să corespundă destinaţiei în discuţie.

Clădirea în care îşi desfăşoară activitatea Tribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia a fost dată în folosinţă în 1982, fiind nevoie măcar de lucrări de reparaţii.

Potrivit evidenţelor de la începutul proiectului, în cele două instanțe își desfășurau activitatea 150 de salariați, față de 56 de salariați existenți în anul 1982, când s-a dat clădirea în folosință. “La spațiul existent revin în medie circa 5 metri pătrați suprafață de birou pe persoană, ce nu corespund cerințelor menționate în Manualul pentru standarde de proiectare a clădirilor în care își desfășoară activitatea instanțele de judecată din România, elaborat de Ministerul Justiției”, se menționează în solicitarea Tribunalului Alba.

Având în vedere că spaţiile se împart şi cu Parchetele de pe lângă cele două instanţe, s-au început demersuri pentru construirea unui nou sediu pentru Tribunalul Alba, urmând ca în clădirea actuală să rămână doar Judecătoria Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax