Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect-pilot la Alba Iulia pentru implicarea tinerilor în dezvoltarea oraşului: „Creativii cuceresc una dintre cele mai mari cetăți din Europa”

Publicat

ae Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia anunţă că un fenomen nou e pe cale să ia naștere în oraş. Industriile creative și culturale pot deveni o nouă sursă de dezvoltare și de identitate culturală. Tinerii designeri, urbaniști, pictori, muzicieni, arhitecți, artiști, IT-iști autohtoni se pot reuni sub umbrela unei noi strategii.

Creativii cuceresc una dintre cele mai mari cetăți din Europa (Creatives Conquer one of the largest Citadels of Europe)” este titlul unui proiect-pilot depus spre finanțare de către Municipiul Alba Iulia în cadrul programului Advocate Europe, în colaborare cu parteneri naționali și internaționali specializați în domeniul industriilor creative.

Programul Advocate Europe încurajează cele mai îndrăznețe inițiative și idei de proiecte care stimulează și consolidează coeziunea de la nivel european. Astfel, întâlnirea industriilor creative, cel mai nou trend la nivel național și european, cu spațiul patrimonial unic, fac din Alba Iulia un posibil centru avangardist de dezvoltare culturală și antreprenorială, potrivit reprezentanţilor primăriei.

Strategia propusă prin proiect ar avea un impact imediat în viața de zi cu zi, iar albaiulienii se vor putea implica în viața Cetății. Investițiile în Cetatea Alba Carolina se completează acum printr-un proiect concret și relevant de implementare a unei strategii focusate pe business, locuri de muncă și diversitate economică, mai susţin reprezentanţii administraţiei locale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax