Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROIECT: Plata contribuțiilor, a TVA și a impozitului pe profit în contul unic, amânată până la 1 iulie

Publicat

Guvernul ar putea amâna pâna la 1 iulie plata contribuțiilor, a TVA și a impozitului pe profit în contul unic de la Trezoreri, potrivit unui proiect de Ordonanță postat pe pagina Ministerului de Finanțe.

„Luând în considerare modificările legislative în domeniul fiscal adoptate recent care implică din partea contribuabililor conformarea la noile cerințe de raportare și îndeplinire a obligațiilor declarative și de plată (… ) este necesară prorogarea intrării în vigoare a normei privind efectuarea plății obligațiilor fiscale administrate de organul fiscal central într-un singur cont unic. Prin prezenta ordonanță de urgență se reglementează prorogarea termenului de intrare în vigoare a normei privind efectuarea plății obligațiilor fiscale administrate de organul fiscal central într-un singur cont unic, de la 1 ianuarie 2018 la 1 iulie 2018”, se arată în proiect.

Măsura ar putea fi luată în următoarea ședință de Guvern „în scopul de a evita riscul efectuării plății obligațiilor fiscale datorate organului fiscal central, după 1 ianuarie 2018, prin utilizarea celor două conturi unice valabile până la 31 decembrie 2017, cu consecința depunerii de cereri pentru corectarea erorilor din documentele de plată sau de calculare a obligațiilor fiscale accesorii în cazul nevalabilității plății,  precum și în vederea protejării interesului contribuabililor, raportat la buna lor credință”, se arată în Nota de Fundamentare.

Același document mai arată ca s-a ținut cont de ”situația obiectivă creată de reglementarea la nivel de lege a termenului de intrare în vigoare a normei juridice care prevede plata obligațiilor fiscale într-un singur cont unic, termen care nu poate fi modificat decât printr-un act normativ de nivelul legii, fiind necesar ca măsura prorogării să fie adoptată anterior intrării în vigoare a normei juridice și având în vedere faptul că aceste situații aduc atingere interesului public general și constituie un motiv de urgență deosebită și extraordinară, a cărei reglementare nu poate fi amânată”.

sursa: mfinante.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax