Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Proiect: Solicitanţii de finanţări în cadrul POS DRU vor putea înlocui partenerii implicaţi în implementarea proiectelor

Publicat

Autoritatea de Management POS DRU din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a publicat proiectul de instrucţiune privind modul de înlocuire a partenerilor cu care viitorii beneficiari urmează să implementeze proiectele finanţate în cadrul acestui program.

„Această reglementare a fost solicitată de piaţă şi asigură tratamentul egal al celor implicaţi. În acelaşi timp, acest proiect de instrucţiune reprezintă o flexibilizare a regulilor şi oferă premisele necesare unei bune implementări a proiectelor. În prezent, partenerii pot fi schimbaţi doar după semnarea contractelor de finanţare. Astfel, dăm posibilitatea ca modificările să fie făcute din timp pentru ca solicitanţii de finanţări să se ocupe exclusiv de implementarea proiectelor după semnarea acestora”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Proiectul de instrucţiune prevede că partenerii aleşi pot fi înlocuiţi dacă există motive întemeiate, dacă noii parteneri sunt diferiţi de cei existenți, cu condiţia ca toți ceilalți parteneri au fost informați și sunt de acord cu înlocuirea. În acelaşi timp, viitorii parteneri trebuie să îndeplinească toate condiţiile specifice din Ghidul Solicitantului, să desfășoare activități relevante pentru respectivele proiecte şi să preia responsabilităţile partenerului schimbat.

Proiectul este în consultare publică, iar propunerile sunt aşteptate, până în data de 10 aprilie.

Vezi integral Proiect instructiune.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax