Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul “Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană” continuă. Inițiatorii cer din nou sprijinul autorităților locale și județene

Publicat

Inițiatorii campaniei „Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană” nu renunță la acest proiect, iar în acest sens adresează o nouă invitație Consiliului Județean Alba și Primăriei Alba Iulia, pentru a li se alătura în demers.

Deși pe punctul de a fi abandonată după pierderea alegerilor locale de către liberali, inițiativa transformării orașului nostru în capitală culturală europeană a fost reluată, iar, pentru concretizarea acesteia, membrii comitetului de inițiativă sunt de părere că este nevoie de unirea tuturor forțelor politice și civice din județ.

Vedeți mai jos comunicatul trimis de reprezentanții comitetului de inițiativă:

„Comitetul de iniţiativă  Alba Iulia – 2020 – Capitală Culturală Europeană și-a reluat activitatea după o perioadă de aşteptări legate de noua configurație a scenei politice locale și judeţene. Suntem bucuroși că locuitorii județului Alba s-au prezentat la urne în procent de peste 60% ,ceea ce înseamnă că indiferența, absenteismul și noncombatul de natură civică sunt înlocuite cu atitudini pozitive, atitudini responsabile, legate de viitorul acestor meleaguri. Sub aceste auspicii, noi, membrii comitetului de inițiativă, trebuie să reluăm activitățile legate de viitorul european al municipiului nostru. Așa cum am afirmat și cu alte ocazii, cetățenii municipiului Alba Iulia sunt datori față de noile generații în a le deschide noi perspective, noi posibilități de afirmare, noi idealuri. Toate acestea sunt legate de perspectiva evoluției europene a României și bineînţeles a județului nostru. Astfel, suntem datori cu toții să depunem toate eforturile pentru a înfăptui aceste aspirații. Ne mai despart numai un an și câteva luni până la depunerea dosarului de evaluare, iar eforturile noastre conjugate trebuie să asigure realizarea unor propuneri care să se confrunte cu cele formulate de cetățenii unor oraşe ca Timișoara și Cluj. Iar, pentru a avea șanse efective de a câștiga lupta va trebui ca toate propunerile noastre să fie făcute în raport cu aspirațiile și tradițiile locuitorilor județului nostru. Din aceste motive, facem apel la toate forțele politice și civice care doresc binele județului Alba să-și unească forțele pentru a învinge. Împreună suntem mai puternici și numai împreună vom putea construi ceva trainic. Haideți așadar să trecem peste ambiții și orgolii, să uităm de rivalități politice și de orice altă natură și să luptăm împreună sub o singură deviză: Noi vom fi capitala culturală europeană în 2020.

Ne adresăm pe această cale Consiliului Județean Alba, președintelui Ioan Dumitrel, Consiliului Municipal Alba Iulia și primarului Mircea Hava, pentru a ne uni forțele și împreună a începe bătălia pentru mai bine, mai frumos, mai trainic. Iar, chiar dacă nu ne vom putea impune, vom rămâne măcar cu această solidaritate care ar putea să schimbe ceva în mentalitățile noastre, precum și cu nişte obiective și programe care ar putea oricând să fie introduse în strategiile viitoare de dezvoltare a acestor locuri”.

Comunicatul este semnat de inițiatorul proiectului, Florin Roman, președintele comitetului de inițiativă, Radu Matei Todoran și de purtătorul de cuvânt. Cornel Comșa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax