Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul de lege care permite dronelor să opereze în spaţiul aerian naţional, adoptat de Camera Deputaţilor. Modificări la codul aerian civil

Publicat

Un proiect de lege care permite avioanelor fără pilot să opereze în spaţiul aerian naţional a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional. Astfel sunt introduse prevederi în Codul Aerian Civil privind dronele.

Proiectul a trecut cu 311 voturi „pentru” şi niciunul împotrivă. Acesta modifică Ordonanţa 29/1997 privind Codul aerian civil şi a fost iniţiat de deputaţii PNL George Scutaru, Ion Mocioalcă, Mihai Weber şi Corneliu Cozmanciuc în 2013.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată anterior de Senat.

Proiectul introduce prevederi în Codul aerian civil pentru a permite operarea avioanelor fără pilot (UAV – unmanned aerial vehicle) sau drone, cum mai sunt cunoscute, în spaţiul aerian naţional.

În expunerea de motive se arată că, prin intervenţiile legislative propuse, legislaţia naţională este adusă la cea europeană.

Propunerea legislativă mai prevede înlocuirea sintagmei aeronave militare româneşti cu aeronave de stat.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect de lege.

Citeşte AICI detalii despre ordinul de la Ministerul Transporturilor care a fost introdusă restricţionarea utilizării dronelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax