Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul de lege privind grațierea a primit aviz favorabil la Comisia de constituționalitate a Senatului

Publicat

senat Comisia pentru constituționalitate a Senatului a acordat luni aviz favorabil cu majoritate de voturi proiectului de lege al Guvernului pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate.

De asemenea, Comisia a dat aviz favorabil proiectului de lege pentru completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, scrie Agerpres.

Potrivit lui Florin Iordache, ministru al Justiției în funcție la acea dată, proiectul, care include o serie de măsuri pentru evitarea unei hotărâri pilot la CEDO, prevede grațierea unor pedepse, „nu vizează violatorii, faptele de corupție, actele cu violență, recidiviștii, pedepsele cu suspendare”.

Comisia juridică a Senatului se va exprima prin raport asupra acestor proiecte de lege, după care plenul Senatului va dezbate și vota actele normative, în calitate de primă cameră sesizată.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax