Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Proiectul Ministerului de Finanțe ”200 lei în plus la salariul minim” a primit aviz negativ de la Consiliul Economic și Social

Publicat

bani

Consiliul Economic și Social (CES) a dat aviz negativ unui proiect social al Guvernului. Este vorba despre proiectul care prevede neimpozitarea și neincluderea în baza de calcul a contribuțiilor sociale obligatorii a unei sume de 200 lei/lună, acordată de companii angajaților care câștigă salariul minim pe economie. 

Iulian Ardeleanu, director general în cadrul Ministerului Finanțelor a spus că: „această creștere cu 200 lei fără impozite și contributii este o măsură temporară, pe o perioadă de 6 luni, care vizează, cumva, sprijinirea categoriilor care sunt remunerate la nivelul salariului minim”.

Citește și OFICIAL: Angajatorii care vor da 200 lei în plus la salariul minim brut nu vor plăti taxe pentru această sumă. Cine va beneficia

„Statul a considerat că prin scutirea de impozite și contribuții poate sprijini cumva această categorie de beneficiari. Constituirea unor drepturi pentru această sumă pentru o perioadă temporară, cumva ar fi condus la măsuri de compensare a acestor contribuții de la bugetul de stat astfel încât nu știu în ce măsură, per total, reglementarea și-ar fi atins scopul”, a mai afirmat Iulian Ardeleanu, director general în cadrul Ministerului Finanțelor, citat de Hotnews.ro.

Proiectul poate fi consultat AICI. Avizul CES este consultativ.

De la 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază de la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, respectiv 2.550 lei lunar, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma de 2.750 lei lunar, nu se datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii.

Citește și Directiva privind salariul minim în UE, avizată favorabil. Europarlamentar: Venitul minim în România ar putea crește cu 20-25%

Consiliul Economic şi Social este instituție publică de interes național, tripartită, autonomă, constituită în scopul realizării dialogului tripartit la nivel național dintre organizațiile patronale, organizațiile sindicale și reprezentanți ai asociațiilor și fundațiilor neguvernamentale ai societății civile.

sursa foto: arhivă, rol ilustrativ

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    marți, 17.05.2022 at 20:06

    De unde scoateți voi valoarea de 2550 ron, când se primește doar 1460 ron cu studii aferente postului, dar nerecunoscute și nespecificate la dosarul de angajare de către patron.Să le fie rușine acestor patroni !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax