Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul terenului de volei pe nisip din Şanţurile Cetăţii Alba Carolina, pe ordinea de zi a consilierilor locali. Acces gratuit pentru public, minimum opt luni

Publicat

Primăria Alba Iulia va încheia un protocol de colaborare cu doi iniţiatori privaţi, pentru amenajarea unui spaţiu de 825 metri pătraţi lângă Poarta I a Cetăţii Alba Carolina ce va fi folosit drept teren de volei pe nisip la care locuitorii vor avea acces gratuit. Este vorba despre o iniţiativă inclusă în proiectul „Reţea pilot focusată pe activităţi temporare ca instrumente de regenerare urbană” (TUTUR), programul european „The Urban Development Network Programme Urbact II 2007-2013”, ce se va derula pe o perioadă de 8 luni.

Citeşte şi FOTO | Beach Volley în Cetatea Alba Carolina: Amenajarea unui teren public într-un spațiu abandonat de lângă Poarta I

În Alba Iulia există mai multe zone abandonate care au nevoie de o abordare strategică pentru includerea lor în peisajul urban ca spaţiu atât pentru potenţiali investitori, IMM-uri, ONG-uri, cât şi pentru serviciile publice, se arată în documentaţia proiectului. Pentru a evita o planificare urbană necorespunzătoare, includerea unor măsuri în strategia de termen lung a comunităţii locale şi identificarea noilor instrumente de restructurare urbană, s-a luat în calcul şi schimbul de experienţă cu municipalităţile Roma şi Bremen, în cadrul proiectului TUTUR, la care Municipiul Alba Iulia este partener.

Grupul de Suport Local, alcătuit din arhitecţi, factori de decizie, consilieri profesionali, studenţi, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ, ONG-urilor, UAB şi altor instituţii din Alba Iulia a identificat spaţiul din Şanţurile Cetăţii Alba Carolina, în apropiere de Poarta I (825 mp), pentru amenajarea unui teren de volei pe nisip pentru publicul larg. Scopul este de a încuraja mişcarea, sportul şi activităţile în aer liber.

Se va încheia un protocol între primărie şi iniţiatorii proiectului, Kalanyos Cristian şi Răzvan Moc, pentru amenajarea terenului, iar acesta va fi pus la dispoziţia cetăţenilor fără taxe de intrare, pe o perioadă determinată, până la finalizarea proiectului TUTUR, adică 31 martie 2015, cu posibilitate de prelungire.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mihai

    sâmbătă, 09.08.2014 at 11:18

    Cand se va amenaja si amfiteatrul din santurile de sud unde este un loc excelent pentru spectacole nu afara pe havele ca nu ai unde sa stai?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax