Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Promisiuni pentru anul şcolar viitor: O oră de fotbal pe săptămână pentru elevi şi programe de integrare socială prin sport. Vor fi construite 400 de terenuri de fotbal

Publicat

fotbal zilele orasului alba iulia 2013 Începând cu anul şcolar 2015-2016, elevii din şcoala primară, gimnazială şi de la liceu vor avea o oră de fotbal pe săptămână. Anunţul a fost făcut miercuri, de premierul Victor Ponta. De asemenea, acesta susţine că vor fi construite 400 de terenuri de fotbal la nivel naţional, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice

Ponta a susţinut că trebuie realizat, în primul rând, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, un program de construcţie a 400 terenuri de fotbal la nivel naţional, la care se adaugă modernizarea stadioanelor Steaua, Dinamo şi Rapid, precum şi a celui din vecinătatea Arcului de Triumf, din Bucureşti, unde terenurile vor fi folosite pentru antrenament. Partidele de fotbal vor fi organizate doar pe Arena Naţională din Capitală.

Ponta a mai arătat că infrastructura rutieră va fi pregătită conform Master Plan-ului de Transport convenit cu oficialii Comisiei Europene.

„Ceea ce înseamnă că, în 2020, din Europa Occidentală, Ungaria, încoace până la Bucureşti se va merge pe autostradă”, a adăugat Ponta.

Vor fi derulate şi programe de integrare socială prin sport, pe care le va gestiona Ministerul Tineretului şi Sportului împreună cu Federaţia Română de Fotbal.

Ponta a anunţat totodată un program de competiţii la nivelul corpului diplomatic, pe care Ministerul de Externe îl va gestiona împreună cu celalalte 12 ţări care vor organiza partide din cadrul Campionatului European de fotbal 2020.

Măsurile au fost anunţate, miercuri, de premierul Victor Ponta, în timpul discuţiei cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, şi ministrul Sportului, Gabriela Szabo, pe tema organizării la Bucureşti a unor partide din cadrul Campionatului European de fotbal din 2020.

La întâlnire au participat şi antrenorul echipei naţionale de fotbal, Anghel Iordănescu, vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea.

sursa: mediafax

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax