Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Promoții-capcană de 8 Martie- Ziua Femeii, sub identitatea LIDL, lansate de infractorii cibernetici. Mesaje cu linkuri periculoase

Publicat

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenția asupra unor tentative prin care infractorii cibernetici, sub pretextul unor campanii de Ziua Femeii, trimit utilizatorilor mesaje cu link-uri către site-uri de phishing.

„Abia mâine este 8 martie, dar infractorii cibernetici au început deja să-și promoveze capcanele promoționale pentru Ziua Femeii. Ultima schemă de fraudare folosește abuziv identitatea vizuală Lidl România”, arată reprezentanții DNSC.

Vezi și MESAJE de 8 MARTIE 2022: Cele mai frumoase urări pentru femeile din viața ta. Mamă, iubită sau colege

Conform acestora, sub pretextul posibilității de a câștiga un premiu de 2.000 de lei după completarea unui chestionar, utilizatori din România primesc în aceste zile pe social media sau aplicații de mesagerie mesaje cu link-uri către site-uri de phishing.

„Echipa Directoratului a primit notificări cu privire la existența unor astfel de tentative de la utilizatori care au realizat că este vorba despre o păcăleală și a luat imediat măsurile necesare închiderii lor. Cu toate acestea, atacatorii pun în funcțiune noi site-uri care găzduiesc astfel de inițiative frauduloase aproape zilnic”, arată DNSC.

Vezi și MESAJE de 8 MARTIE: Felicitări „de suflet”, frumoase sau amuzante. Urări pentru mamă, soţie, iubită, colegă

Specialiștii le recomandă utilizatorilor să evite accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute sau să le analizeze cu o soluție de securitate, înainte de a face click, să nu furnizeze date cu caracter personal, financiar sau date de autentificare în urma primirii unor astfel de link-uri și să verifice existența promoției pe canalele oficiale ale brandului.

Vezi și AVERTISMENT: Nu deschideți mesaje audio primite prin SMS. Cum funcționează o nouă tentativă de atac cibernetic asupra telefonului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax