Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Propunere legislativă: Aleșii locali să nu mai poată ocupa mai mult de două mandate consecutive

Publicat

dep

camera deputatilor Un deputat propune un proiect de lege potrivit căruia aleşii locali, primarii, preşedinţii de consilii judeţene şi consilierii comunali, orăşeneşti, municipali şi judeţeni nu vor mai putea ocupa aceste funcţii mai mult de două mandate succesive.

Interesant este că titlul proiectului de lege conține întreg articolul: „Propunere legislativă prevede că aleșii locali, primarii, președinții de consilii județene și conislierii comunali, orășenești, municipali și judeteni nu vor putea ocupa aceste funcții mai mult de două mandate succesiv”. Iar articolul unic al proiectului: „Aleșii locali, primarii, președinții de consilii județene și consilierii comunali, orășenești, municipali și județeni nu vor putea ocupa aceste funcții mai mult de două mandate succesive”.

Inițiatorul proiectului, deputatul ALDE Ștefan-Alexandru Băișanu, care a plecat din PNL la partidului lui Călin Popescu Tăriceanu în februarie, își justifică această propunere spunând că vine „în întâmpinarea nevoii de a asigura un cadru propice evoluției firești a statului de drept, a administrației publice locale și a democrației românești”.

„În mod firesc apare nevoie de a crea un cadru legislativ care să limiteze numărul de mandate ale aleșilor locali cu scopul de primenire permanentă a celor care rebuie să își asume conducerea unităților administrative teritoriale. Realitatea ne arată că nivelul performant de competență poate fi atins în două mandate consecutive. Consider că principiile care stau la baza limitării numărului de mandate consecutive pentru cea mai înalta funcție în stat (Președinția Romaniei) pot fii referință fundamentală și în cazul aleșilor locali”, spune inițiatorul în expunerea de motive.

Propunerea se află în dezbatere publică la Camera Deputaților până pe 8 septembrie, urmând ca apoi să intre în proces legislativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cetatean

    duminică, 12.06.2016 at 08:23

    Cea mai buna propunere. Sper ca parlamentul sa o si voteze.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax