Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Propunere pentru schimbarea examenului de obținere a permiselor auto: Viitorii șoferi ar putea fi obligați să promoveze cursuri de prim-ajutor

Publicat

soferCei care doresc să devină șoferi ar putea fi obligați, în viitor, să urmeze cursuri de prim-ajutor. Este propunerea unui deputat care crede că astfel, în caz de accident, intervenția rapida ar putea salva vieți. Potrivit parlamentarului, care este și medic, peste 50% din decese au loc în primele minute de după accident.

România se află pe ultimele locuri în ceea ce priveşte siguranţa rutieră în Uniunea Europeană, cu 97 de decese raportate la un milion de locuitori în 2016, arată noile date statistice publicate marţi de către Comisia Europeană.

Citește și România, pe primele locuri din UE în ceea ce privește decesele pe șosele. Riscul de a muri în accident rutier este de trei ori mai mare ca în țări vestice

Totuşi, faţă de 2010, decesele pe șosele în România au scăzut cu 19%, exact cât media UE în toți acești ani. Chiar și așa, situația trebuie îmbunătățită.

Ca atare, deputatul PSD Tudor Ciuhodaru propune cursuri de prim ajutor obligatorii pentru viitorii şoferi. „Câteva secunde fac diferenţa dintre viaţă şi moarte. Toţi şoferii vor putea asigura rapid şi corect măsurile de prim ajutor. Promovarea unui curs de prim ajutor în trafic ar putea fi introdusă la examenul de obţinere a permisului de conducere. Voi depune acest proiect legislativ”, a spus Ciuhodaru, citat de DC News.ro.

Cursurile de prim ajutor sunt utile pentru toată lumea. În cazul accidentelor rutiere însă, doctorii atrag atenţia asupra manevrelor de resuscitare care nu sunt făcute corect.

Iniţiatorul proiectului spune ca s-a inspirat din legislatia altor state. Astfel, în Uniunea Europeană 16 state, printre care se numără Germania, Norvegia, Elveţia, Danemarca, au implementat deja obligativitatea instruirii şi testării măsurilor de prim ajutor pentru toţi cei care doresc să obţină un permis de conducere.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax