Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Propuneri în noul Cod Rutier: Amenzi de până la 2.000 de euro pentru vitezomani, iar rău-platnicilor li se va confisca mașina

Publicat

În curând, vitezomanii vor plăti sume uriaşe, de până la 2000 de euro pentru teribilismul la volan, iar rău-platnicii vor rămâne fără mașina proprie. Iată ce te așteaptă dacă va intra în vigoare noul Cod Rutier.

Conform reglementărilor din proiectul noului Cod Rutier, care se află pe masa Executivului, polițiștii nu vor mai adăuga puncte de penalizare, dacă încalci legea. În schimb, vor fi aplicate amenzi usturătoare. Astfel, în cazul în care un șofer este recalcitrant, se ceartă cu alți șoferi, circulă cu o viteză mai mare decât limita legală sau agresează pietoni, va primi o amendă de până la 2.000 de euro.

De asemenea, dacă amenda nu este plătită la timp, se poate pierde mașina, pentru că după noul Cod Rutier polițiștii pot confisca autoturismul. Mai mult, se ia în calcul și suspendarea dreptului de a mai conduce pe o perioadă mai lungă, în cazul violenței în trafic.

Parlamentul va trebui să decidă însă dacă reglementările aduse Codului Rutier vor fi transpuse în lege.

Citește și Noul COD RUTIER 2015: De vineri, vorbitul la telefon „costă” cât un smartphone. Ce trebuie să respecte şoferii şi pasagerii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. atti

    luni, 22.08.2011 at 16:06

    CINE A FURAT, FURA BANI, 2000 EURO ESTE CA SI NIMIC PENTRU UN OM BOGAT.CRED CA AMENDA ERA MAI CORECT DACA ERA IN PROCENTE CU VENITUL.UNUL CU 20000 EURO PE LUNA NU VA SIMTI, SI TOT VITEZOMAN RAMANE, DAR UN PENSIONAR BOGAT DUPA ALBA CU ZAPADA DE 800 RON DE UNDE VA PLATI AMENDA DE 2000 EORO.POLITIA TOT PE SARACUL VA AMENDA.IN REST SUNT DE ACORD DAR NU AM INCREDERE CA POLITIA VA AMENDA SI BOGATI, CU PILE, SI PUTREZI DE BOGATI.

  2. nycol

    marți, 23.08.2011 at 20:25

    IN ZADAR SE TOT FAC MODIFICARI ALE CODULUI RUTIER SI IATA DE CE;
    -legile nu se respecta insasi de cei care trebuie s-a le respecte si aplice
    -astfel chiar politisti,persoane din institutii publice si private,soferi incepatori si chiar profesionesti sfideaza legea si o incalca in mandria lui de pe pozitia sociala pe care o are sau incultura lui sau inganfeala.
    -parcarea pe trotuare ,in fata usii de intrare in bloc,la umbra,pe zona verde,in coltul strazii,pe trcerile de pietoni si chiar in fata indicatoarelor de interdictie,este o sfidare a celor obligati prin lege s-a aplice sanctiuni.
    -pe trotuare se parcheaza pe timp indelugat ,peste zi si noapte ,chiar zile si saptamani cu masini lasate cand soferul este plecat pentru o perioada in strainatate,internat in spital ,plecat undeva cateva zile.
    -desi au multi curti si garaje ,din comoditate lasa masinile pe trotuar in fata casei sau firmei,buticului,considerand ca este dreptul lui si nu al pietonului.
    -masinile parcate pe trotuare sant centrate pe mijlos astfel sa-si asigure protectia masinii,nu se respecta prevederea ..cu doua roti lateral pe trotuar.
    -chiar instructorii de scoala de soferi si taimetristi incalca cel mai des regulile.
    -trebuiesc luate masuri impotriva instr.auto care chiar ei abuzeaza de functie si incalca regulile,pe de alta parte se cunoaste faptul ca ei rezolva dosarele atat cu medicii ,ptr.vizite medicale fara ca .candidatul sa treaca pe la cabinete si chiar cu politistii cu care vin in contact unora dintre acestia.
    -nu exista scuze -ca nu sant locuri de parcare- lasa masina acolo unde gasesti loc de parcare si mai mergi si pe jos ca face bine,asa se practica in germania si in alte tari civilizate.Chiar org. de politie ,funct.primariilor ,jandarmii,pol.comunitara ai incurajeaza lasandui pe vinovati ne pedepsiti sau cel putin atentionati
    -pe trotuare nu pot circula pietoni ,mame cu carucioare cu copii,bolnavi in carucioare,batrani in general cei carora le este destinat trotuarul.
    -in fata sediului de politie unde s-a facut un plan inclinat pentru acces cu carucioare adesea sant parcate masini ale politiei ingradin acesul de trecere pe trotuar,obligant trecerea pe partea carosabila a pietonilor si carucioarelor.
    -sant masini inmatriculate in strainatate ,altele cu defecte la faruri ,tablarie ,fara numere sau cu numere improvizate care circula fara probleme chiar de ani de zile sub protectia politiei care se face ca nu vede aceste aspecte.
    -trotuare alei,domenii publice au devenit locuri de parcare a masinilor defecte,rable si a celor oferit spre vanzare pe care de luni de zile nu le cumpara sa le miste nimeni,nici politia nu le vede,nici primariile nu-i taxeaza ca ocupanti abuziv a spatiului public sau privat
    -carutele circula pe strazile cele mai principale sau drumuri europene in orase chiar daca au si variante ocolitoare.Nu au la cai acel sac,prelata de colectare a baligarului,astfel ca pe asfalt in oras insira balegarul cu mirosul greu la care bate musca ulterior cateva zile,chiar in fata mag.alimentare.
    -trotuarele au devenit mai nou,chiar legal piste pentru biciclisti si chiar motoscutere ,care nu-si respecta banda din motive diferite ,dar care dau peste pietoni,batrani,femei cu copii de mana si altii care au dreptul pe trotuare.
    -CEI CE TREBUIE S-A FACA ORDINE SI S-A APLICE LEGEA SE FAC CA NU VAD ACESTE ABATERI,astfel masinile politiei de orice fel ar fi trec nepasatoare si nici chiar la sesizari verbale nu actioneaza,asteapta sesizari scrise pentru ca ei s-a se disculpe(parca nu ac. le este obligatia de serviciu) si asfel baga in conflic persoana lipsita de aparare ,incalcand obligatia lor de a proteja martorul,care nu face atceva decat vine in ajutorul politistilor.Asa se face ca acestia au ajuns s-a fie total compromisi si disgratiati de catr populatie,mai ales cand stau de vb. cu infractori notorii,si schimba impresii razan si le ofera chiar tigari acestora.
    -statisticile si pliantele sau chiar benere nu vin in sprijinul politiei ,nici ale populatiei ba din contra consuma fondurile necesare lor pentru benzina sau alte actiuni mai utile.
    ACESTEA AR FI CATEVA ASPECTE CE TREBUIESC PRINSE IN NOILE ADAUGIRI LA CODUL RUTIER (pentru a nu stiu cata ora se modifica art. coduli ,fapt ce duce la ne stapanirea acestuia de catre nimeni chiar in totalitate )
    DORESC SUCES INAPLICAREA UNOR NOI PREVEDERI UTILE DAR SI APLICABILE TUTUROR PARTIC. LA TRAFIC

  3. LORENA

    joi, 25.08.2011 at 22:14

    POLITIA ROMANA S-A AJUNS. SI-A VAZUT VISUL IMPLINIT ? CUM POATE UN AGENT DE LA POLITIE SA INTOCMEASCA UN PROCES VERBAL DE CONSTATARE A CONTRAVENTIEI CARE SA RAMANA CICA DEFINITIV SI IREVOCABIL ? NU VEDETI CE AGENTI DE POLITIE NEPREGATITI SUNT ? ESTE ORIBIL ASA CEVA. CAT PRIVESTE CONFISCAREA AUTOTURISMELOR MAI BINE ATI INLOCUI ACEASTA SANCTIUNE IN CAZ DE NEPLATA CU INCHISOAREA CONTRAVENTIONALA. IN ACEST MOD SIGUR VOR FI CONSTRANSI SA PLATEASCA, PENTRU CEI CARE NU POT SA PLATEASCA EXISTA POSIBILITATEA CU ZILELE DE MUNCA, DAR NU IMEDIAT APLICI SECHESTRU. STATUL IA TOT CE POATE. GANDITI FRATILOR INAINTE DE A ABROGA O LEGE. AGENTUL ARE MULTTTTT DE INVATAT PENTRU A PUTEA CONSIDERA O HARTIE SCRISA DE EL CA FIIND IREVOCABILA. SI PANA ACUM AGENTII FAC CE VREAU, DAR DE ACUM INCOLO VA DATI SEAMA, CE SCRIU EI AIA RAMANE! NU E FIRESC SI NORMAL SA SUPORTAM PROSTIA AGENTILOR.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax