Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Propuneri pentru decongestionarea traficului la Alba Iulia. Benzi cu sens de circulație alternativ și parcări cu timp limitat

Publicat

Primăria Alba Iulia a adus din nou în discuție variante pentru îmbunătățirea modului în care se desfășoară traficul rutier în oraș. Sunt propuse modificări de organizare a circulației în mai multe zone din oraș, din perspectiva creșterii valorilor de trafic în timpul anului școlar. Sunt vizate Calea Moților, tronsonul spre și dinspre Micești, strada Avram Iancu, în apropierea Școlii Gimnaziale ”Vasile Goldiș”, dar și strada Toporașilor, în dreptul Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu”.

Potrivit reprezentanților Primăriei, în ședinta Comisiei de Siguranță Rutieră s-au discutat aspecte ce țin de îmbunățățirea traficului rutier din perspectiva creșterii valorilor în timpul anului școlar. Dincolo de chestiuni generale, s-au analizat soluții de decongestionare a traficului rutier la intrarea în Alba Iulia dinspre Micești, prin prelungirea timpilor de verde la semafoarele din zona Profi, dar și posibilitatea introducerii de benzi reversibile de preselecție, dimineața, începând cu ora 7.00 până la ora 9.00, când valorile de trafic sunt mari. Aceste variante au fost discutate pentru strada Calea Moților.

Vezi și PASAJ SUBTERAN pentru mașini în zona OMV-Kaufland, soluția vehiculată de Primăria Alba Iulia pentru traficul infernal spre Micești

Potrivit Codului Rutier, benzile reversibile sunt benzile de circulație, marcate și semnalizate, situate lângă axa drumului, destinate circulației autovehiculelor într-un sens sau altul, în funcție de intensitatea traficului rutier.

Măsurile discutate includ și introducerea a două benzi de preselecție pe sensul unic (strada Avram Iancu) din apropierea Școlii „Vasile Goldiș” (Generală 1), pentru încadrarea către strada George Coșbuc și strada Morii.

De asemenea, modificările propuse au vizat proximitatea Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” (Generală 7), unde se va încerca utilizarea alveolelor de parcare printr-o temporizare care să permită doar oprirea, fără staționare, în intervalele orare de trafic intens.

„Ne apropiem de un record absolut în privința numărului de mașini înmatriculate la nivelul municipiului Alba Iulia. Până la o maturizare a conștiinței generale prin care transportul public să devină obișnuință, lucru la care putem contribui mai puțin, căutăm soluții ce provin din experiența de viață a fiecăruia dintre noi. Nu există nicio măsură miraculoasă care să elimine total problemele din trafic, dar pe cele care pot aduce o îmbunătățire le vom folosi”, a declarat Raul Tudorașcu, consilier local cu atribuții de viceprimar.

Raul Tudorașcu s-a referit și la noul sens giratoriu de pe șoseaua de centură.

”Odată cu introducerea giratoriului de la intersecția soselei de centură cu strada Mărășești, intrăm în revizie și cu corpurile de iluminat de acolo. Am cerut celor de la Electrica să ne asigure puncte de aprindere pentru extinderea rețelei, pentru că aceste corpuri de iluminat fotovoltaice au o autonomie care nu garantează o utilizare optimă pe timp de iarnă”, a spus consilierul local cu atribuții de viceprimar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gabi

    joi, 25.07.2019 at 13:28

    Exista masuri miraculoase, dar asta implica dezvoltarea infrastructurii!!
    Miracolul 1 era o soseaua intre Micesti/Sard si Barabant/Soseaua de centura…
    Miracolul 2 continuare Bd Revolutiei 1989 – cartier Lalelor – Partos…
    Miracolul 3 continuare Bd Revolutiei 1989 – intersectie T Vladimirescu…nu derogari pentru construire

    Si asta in conditiile actuale.
    Despre ce discutati acum daca erau atat Boschul cat si STCul in Alba Iulia?

    Timpul trece si stand in trafic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax