Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Protecţia Consumatorilor Alba: Amenzi de peste 130.000 lei în ianuarie, marfă oprită de la comercializare şi interdicţii pentru agenţi economici

Publicat

opc albaReprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba au desfăşurat, în luna ianuarie, 215 acţiuni de control, în urma cărora au aplicat amenzi în valoare de peste 130.000 de lei şi au oprit de la comercializare marfă estimată la 8.582,71 de lei.

În total, în luna ianuarie, inspectorii au derulat 215 acţiuni de control şi au întocmit 117 procese verbale de constatare a contravenţiei, 97 procese verbale de constatare și un proces verbal de distrugere. Dintre contravenţii, 62 au fost constatate la produse alimentare, 4 la produse nealimentare, 27 la servicii nealimentare, două la servicii alimentare şi 22 la alte segmente.

Citeşte şi Ce mai reclamă clienţii la Protecţia Consumatorului Alba: Defecte la echipamente IT şi baterii auto sau alimente expirate

Valoarea totală a produselor si serviciilor neconforme controlate este de 16.652,95 lei. Valoarea totală a produselor și serviciilor neconforme extracomunitare controlate este de 10.054,45 lei.

Valoarea totală a produselor cu abateri oprite temporar de la comercializare este de 8.582,71 lei şi totodată s-au stabilit măsuri de intrare în legalitate. Valoarea totală a produselor cu abateri oprite definitiv de la comercializare este de 569,52 lei, pentru care s-a dispus măsura de eliminare din circuitul consumului.

Pentru abaterile de la prevederile legale în domeniul protecţiei consumatorilor s-a dispus operatorilor economici şi sistarea temporară a prestării serviciilor (servicii alimentare, nealimentare, financiare) şi s-au stabilit măsuri specifice de remediere a deficienţelor sau de intrare în legalitate.

Valoarea produselor distruse cu alte acte este de 1.492,61 lei, iar valoarea mărfurilor distruse cu PVD 30,02 lei.

Totalul sancțiunilor aplicate în perioada 1 – 31 ianuarie, prin procese verbale de constatare a contravenţiei este în număr de 126 din care 63 avertismente și 63 amenzi în valoare de 131.750 lei. De asemenea, s-a încasat din operaţiuni şi executări silite suma de 17.500 lei.

Consumatorii au reclamat Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba nemulţumirea cu privire la calitatea produselor şi serviciilor în 51 reclamaţii înregistrate. În luna ianuarie, 53 dintre acestea au fost cercetate, iar 18 au fost închise cu rezolvare amiabilă. Nouă au fost  concluzionate ca fiind întemeiate, 14 neîntemeiate, 9 redirecţionate, două retrase și una nesoluționabilă.

Valoarea produselor înlocuite, contravaloarea achitată sau valoarea reparaţiilor de care au beneficiat consumatorii care au reclamat calitatea produselor sau serviciilor este de 12.316,17 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax