Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PROTEST: Medicii de familie din Alba şi din ţară nu eliberează, temporar, reţete compensate şi gratuite pentru pacienţi


Publicat

asteptare medic de familie

asteptare medic de familieNemulţumiţi de condiţiile din Contractul-cadru propus de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, medicii de familie nu vor elibera reţete compensate şi gratuite, vineri, 1 aprilie şi luni, 4 aprilie. Acestui demers decis de asociaţia profesională la nivel naţional i se alătură şi medicii de familie din judeţul Alba. Aceştia vor oferi însă consultaţii gratuite şi recomandă pacienţilor să revină la începutul săptămânii viitoare.

„Nemulţumirile sunt cele cunoscute deja. Cele ce ţin de condiţiile de finanţare propuse de CNAS, modificările din Codul fiscal, erorile din sistemul cardului de sănătate, toate aceste aspecte care îngreunează activitatea medicilor de familie şi, implicit, acordarea serviciilor pentru pacienţi. Este o decizie a asociaţiei profesionale. Noi suntem la cabinete, acordăm consultaţii gratuit, însă în acest context nu emitem reţete compensate şi gratuite, desigur, fiecare medic fiind liber să respecte această decizie sau nu. Medicii de familie din Alba vor merge să semneze actele adiţionale cu Casa, însă vineri şi luni s-a luat decizia să nu fie eliberate reţete compensate”, a declarat pentru Alba24 Gheorghe Haber, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Alba.

În judeţul Alba, sunt 216 medici de familie care au contracte încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Reamintim că acordarea de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale în sistemul social de asigurări de sănătate se realizează, până la data de 30 iunie 2016, prin acte adiţionale încheiate la contractele aflate în derulare cu furnizorii de servicii medicale, după cum a transmis, joi, CNAS. Finanţările sunt aceleaşi pe baza contractului-cadru de anul trecut, însă medicii trebuie să semneze actele adiţionale cu Casa.

AICI, integral nemulţumirile exprimate de Societatea Națională de Medicina Familiei şi Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie

Vezi şi CNAS: Contractele de servicii medicale, prelungite prin acte adiţionale, până în 30 iunie. NEMULŢUMIRILE medicilor de familie

Colegiul Medicilor Alba susţine demersurile medicilor de familie. CMR a transmis, într-un comunicat de presă, că “în contextul ultimelor evenimente din sistemul sanitar românesc (greva japoneză din spitale și refuzul medicilor de familie de a semna noul contract cadru), transmitem un mesaj de încurajare tuturor medicilor din România.

Ne bucură faptul că în sfârșit începe să se ia atitudine în privința unor chestiuni rămase nerezolvate de prea mult timp. Este momentul să se producă o schimbare în contracte și în norme, dar mai ales în mentalități. Am auzit de prea multe ori că „nu se poate” și că „merge și așa”. Suntem datori să ne cerem drepturile pentru că nimeni altcineva nu o va face în locul nostru. Este necesar să gândim pe termen lung și să încercăm să facem niște schimbări care să aibă un impact pozitiv atât asupra noastră, cât și asupra generațiilor viitoare.

Colegiul Medicilor Alba va susține orice inițiativă prin care se încurajează promovarea drepturilor medicilor și redobândirea respectului cuvenit acestei profesii. Suntem deschiși la sugestii sau propuneri și chiar dorim să colaborăm cu medicii din județul Alba, precum și cu celelalte colegii din țară, în vederea găsirii unor soluții la problemele actuale. Nu mai putem aștepta ca alții să facă lucrurile pentru noi, ci trebuie să ne luăm soarta în propriile mâini. Împreună avem puterea de a îmbunătăți lucrurile”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Momentul ACCIDENTULUI de la Spitalul Județean din Alba Iulia. O mașină răsturnată în urma impactului

Publicat

Accidentul rutier petrecut miercuri, în jurul amiezii, la Alba Iulia, în fața sediului Spitalului Județean de Urgență Alba, a fost surprins, de o cameră de bord a unui cititor alba24.ro.

Este vorba despre un autoturism Daewoo Matiz lovit de un Hyundai, în intersecția din fața unității medicale.

O persoană a fost rănită ușor, iar traficul rutier a fost temporar îngreunat pe Bulevardul Revoluției, în zona accidentului.

VEZI ȘI: FOTO-VIDEO: ACCIDENT RUTIER la Alba Iulia, în zona Spitalului Județean, între două autoturisme. TRAFIC ÎNGREUNAT

sursă video: cititor alba24.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Jandarmii din Alba au donat sânge. Campanie națională inițiată de Patriarhia Română

Publicat

Jandarmii  din Alba au mers la Centrul de Transfuzie din Alba si au donat sânge. Acțiunea de miercuri face parte din campania națională de sânge inițiată de Patriarhia Română, la care jandarmii din Alba s-au alăturat. 

” Jandarmii donează regulat sânge, iar mulți dintre colegii noștri, răspund afirmativ inițiativelor de ajutorare a oamenilor aflați în nevoie.

Pe lângă aceștia, sunt jandarmi care periodic donează, având în spate chiar și zeci de ani de când fac acest lucru.
Cunoaștem faptul că numărul celor aflați în nevoie nu scade niciodată, dar știm că, chiar și acest mic gest poate salva vieți”, au declarat reprezentanții jandarmilor din Alba într-un comunicat de presă.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Latura de Nord a Cetății Alba Carolina va fi restaurată cu peste 5,8 milioane de lei. Licitația, câștigată de Elis Pavaje

Publicat

Asocierea dintre Elis Pavaje SRL (lider) și Total Buisniess Land S.R.L. (asociat) a câștigat contractul de peste 5.800.000 de lei, pentru amenajarea unei noi părți din Cetatea Alba Carolina. 

Mai exact, este vorba despre amenajarea șanțurilor exterioare de pe latura de nord a Cetății Alba Carolina, ce vor fi transformate în locuri de relaxare și promenadă, pentru completarea traseului turistic din zona fortificației. Contractul a fost semnat miercuri, 15 iulie, iar achiziția s-a derulat prin procedura simplificată.

Vezi FOTO: Se pregătește un nou șantier la Alba Iulia. Lucrări pentru completarea traseului turistic în șanțurile Cetății

Valoarea de atribuire a contractului a fost de 5.808.034,35 lei fără TVA, iar ofertantul declarat câștigător este Asocierea ELIS PAVAJE  SRL (lider) și TOTAL BUSINESS LAND S.R.L. (asociat).

În cursul săptămânii viitoare (20-24.07.2020) se va emite ordinul de începere a lucrărilor, după constituirea garanției de bună execuție din partea câștigătorului procedurii, transmite Primăria Alba Iulia într-un comunicat de presă.

Despre procedura aplicată:

Valoarea estimată totală a lucrărilor, inclusiv proiectarea și dotările aferente a fost de 6.571.910,44 lei fără TVA. Din această sumă totalul valoarii estimate a serviciilor de proiectare, verificare proiect tehnic și asistență tehnică din partea proiectantului a fost de 821.260,00 lei fără TVA.

Critreiul de de atribuire a fost: prețul cel mai scăzut.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 27 mai 2020, ora 15.00.

În procedură au participat: 1. ASOCIEREA ELIS PAVAJE  SRL (lider) și TOTAL BUSINESS LAND S.R.L. (asociat) și 2. URS CONSTRUCT ALBA SRL.

Oferta URS CONSTRUCT ALBA SRL  a fost declarată inacceptabilă încă din faza de calificare a ofertanților, respectiv verificarea informațiilor preliminare prezentate în documentul unic de achiziții european (DUAE).

Despre proiect:

Proiectul presupune realizarea de noi spații urbane destinate activităților de recreere prin amenajarea unui parc situat în șanțul perimetral al Laturii de Nord a Cetății Alba Carolina pe o suprafată ce însumează peste două hectare, contribuind astfel la creșterea atractivității Cetății, înfrumusețarea și regenerararea mediului urban.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt crearea de zone verzi pe latura nordică perimetrală a Cetății Alba Carolina în suprafață de 26.476 mp, într-o perioadă de 12 luni.

Totodată se urmărește crearea de facilități pentru recreere pe terenurile amenajate: trasee de vizitare mobilate, piste biciclete, module de odihnaă într-un spațiu deschis nou creat în zona perimetrală nordică a Cetății Alba Carolina, pe o suprafață de 29.000 mp.

Durata de implementare a proiectului este de 24 luni.

Alte detalii despre proiect:

Contractul de finanțare a fost semnat la 16 decembrie 2019.

Zona de relaxare se va întinde pe exteriorul Laturii de Nord a Cetății Alba Carolina și va cuprinde 29.000 de mp de spații deschise publicului: spații verzi, piste de biciclete, alei pietonale, spații de joacă pentru copii, zone de relaxare, agrement sau petrecere a timpului liber.

Proiectul prevede defrișarea vegetației crescute necontrolat, aducerea terenului la nivel, racordarea la sistemul de alimentare cu apa, canalizare, energie electrică și rețele de comunicații, amenajarea de spații verzi cu vegetație decorativă, montarea de foișoare / pergole, grupuri sanitare (cabine automate cu autocurățare), mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, suporți pentru parcare biciclete, cișmele, împrejmuiri, etc.), realizarea sistemului de iluminat si sistemului de irigații, realizarea sistemelor de supraveghere și wi-fi, crearea de spații de joacă pentru copii, amenajarea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități (lângă Hotel Cetate), delimitare față de proprietățile private cu un gard viu, cu rol de mascare, panouri informative, inclusiv sistem cu cod QR și sisteme de informare pentru nevăzători.

În prezent, această zonă degradată prezintă o serie de disfuncționalități urbanistice, cum ar fi: modificarea nivelului de călcare pe aproape toată zona luată în studiu, prăbușirea zidului fortificației în zona contragărzii bastionului Sf. Carol (aripa nord-estică), vegetație necontrolată, vecinătăți cu anexe gospodărești cu un aspect dezolant, afectarea proprietății municipiului Alba Iulia prin extinderea grădinilor locuințelor de pe strada Aurel Vlaicu spre zidurile Cetății, blocarea șanțurilor prin garduri de plasă de sârmă de resturi de la toaletarea vegetației, canalizări locale sau fose septice necontrolate care necesită o intervenție rapidă în vederea punerii în valoare a patrimonial istoric.

Primăria municipiului Alba Iulia a obținut finanțarea pentru acest proiect prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile / Prioritatea de investiții 4.2 Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bonuri de masă lunare pentru pensionarii de peste 75 ani, cu pensie minimă. Anunțul ministrului Violeta Alexandru

Publicat

Persoanele în vârstă de peste 75 de ani care beneficiază de pensia socială minimă garantată în valoare de 704 lei urmează să primească bonuri de masă, a anunţat ministrul muncii şi protecţiei sociale, Violeta Alexandru.

”Aici un rezultat concret. Cu toate urgențele zilnice nu mai reușeam să vorbesc despre el. Un mic sprijin pentru pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani și cu 704 lei la care mă tot gândesc. Anul acesta esta așa dificil în contextul pandemiei dar oricând se poate face ceva, sunt acolo” a postat aceasta, pe contul de Facebook.

Fiecare persoană ar urma să primească 180 de lei/lună sub forma tichetelor electronice. Se vor putea folosi doar pentru achiziționarea mâncării calde de la unitățile autorizate.

Informații cu privire la unitățile autorizate unde acestea se pot utiliza, vor fi transmise ulterior.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate