Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PROTEST: Medicii de familie din Alba şi din ţară nu eliberează, temporar, reţete compensate şi gratuite pentru pacienţi

Publicat

asteptare medic de familie

asteptare medic de familie Nemulţumiţi de condiţiile din Contractul-cadru propus de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, medicii de familie nu vor elibera reţete compensate şi gratuite, vineri, 1 aprilie şi luni, 4 aprilie. Acestui demers decis de asociaţia profesională la nivel naţional i se alătură şi medicii de familie din judeţul Alba. Aceştia vor oferi însă consultaţii gratuite şi recomandă pacienţilor să revină la începutul săptămânii viitoare.

„Nemulţumirile sunt cele cunoscute deja. Cele ce ţin de condiţiile de finanţare propuse de CNAS, modificările din Codul fiscal, erorile din sistemul cardului de sănătate, toate aceste aspecte care îngreunează activitatea medicilor de familie şi, implicit, acordarea serviciilor pentru pacienţi. Este o decizie a asociaţiei profesionale. Noi suntem la cabinete, acordăm consultaţii gratuit, însă în acest context nu emitem reţete compensate şi gratuite, desigur, fiecare medic fiind liber să respecte această decizie sau nu. Medicii de familie din Alba vor merge să semneze actele adiţionale cu Casa, însă vineri şi luni s-a luat decizia să nu fie eliberate reţete compensate”, a declarat pentru Alba24 Gheorghe Haber, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Alba.

În judeţul Alba, sunt 216 medici de familie care au contracte încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Reamintim că acordarea de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale în sistemul social de asigurări de sănătate se realizează, până la data de 30 iunie 2016, prin acte adiţionale încheiate la contractele aflate în derulare cu furnizorii de servicii medicale, după cum a transmis, joi, CNAS. Finanţările sunt aceleaşi pe baza contractului-cadru de anul trecut, însă medicii trebuie să semneze actele adiţionale cu Casa.

AICI, integral nemulţumirile exprimate de Societatea Națională de Medicina Familiei şi Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie

Vezi şi CNAS: Contractele de servicii medicale, prelungite prin acte adiţionale, până în 30 iunie. NEMULŢUMIRILE medicilor de familie

Colegiul Medicilor Alba susţine demersurile medicilor de familie. CMR a transmis, într-un comunicat de presă, că “în contextul ultimelor evenimente din sistemul sanitar românesc (greva japoneză din spitale și refuzul medicilor de familie de a semna noul contract cadru), transmitem un mesaj de încurajare tuturor medicilor din România.

Ne bucură faptul că în sfârșit începe să se ia atitudine în privința unor chestiuni rămase nerezolvate de prea mult timp. Este momentul să se producă o schimbare în contracte și în norme, dar mai ales în mentalități. Am auzit de prea multe ori că „nu se poate” și că „merge și așa”. Suntem datori să ne cerem drepturile pentru că nimeni altcineva nu o va face în locul nostru. Este necesar să gândim pe termen lung și să încercăm să facem niște schimbări care să aibă un impact pozitiv atât asupra noastră, cât și asupra generațiilor viitoare.

Colegiul Medicilor Alba va susține orice inițiativă prin care se încurajează promovarea drepturilor medicilor și redobândirea respectului cuvenit acestei profesii. Suntem deschiși la sugestii sau propuneri și chiar dorim să colaborăm cu medicii din județul Alba, precum și cu celelalte colegii din țară, în vederea găsirii unor soluții la problemele actuale. Nu mai putem aștepta ca alții să facă lucrurile pentru noi, ci trebuie să ne luăm soarta în propriile mâini. Împreună avem puterea de a îmbunătăți lucrurile”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax