Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proteste în serviciile de ambulanță din țară, anunțate de sindicate. Ce solicită reprezentanții angajaților

Publicat

Sunt anunțate acțiuni de protest în toate Serviciile Publice de Ambulanță, în perioada următoare. Anunțul a fost făcut de Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” din România (FNSAR), afiliată la Blocul Național Sindical.

În primă etapă, în 22 noiembrie este anunțat un miting în fața Ministerului Afacerilor Interne, a Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a Ministerului Sănătății și a sediului Guvernului României. La acest miting, vor lua parte și liderii Blocului Național Sindical, cât și membri din celelalte federații afiliate la Blocul Național Sindical.

Nemulțumirile sindicaliștilor

Nemulțumirile membrilor Blocului Național Sindical și ale membrilor Federației ”Ambulanța” sunt legate de:

  • ”lipsa de reacție a premierului României Nicolae-Ionel Ciucă la memoriul înaintat de FNSAR în 30 mai, în care au fost prezentate problemele acute cu care se confruntă serviciile publice de ambulanță
  • refuzul șefului DSU, care este și președintele Comisiei Interministeriale pentru Suport Tehnic dr. Raed Arafat, de a convoca ședințe CIMST pe parcursul anului 2022
  • sabotarea serviciilor publice de ambulanță de către Departamentul pentru Situații de Urgență, respectiv Inspectoratul General pentru Situații de Urgență prin neimplicare în cursul anului privind încheierea contractului subsecvent pe anul 2022 din Acordul-CADRU pe anii 2018-2022.

Acest fapt a dus la pierderea a unui număr de aproximativ 400 de ambulanțe Tip B 4×4 și 4×2 pentru echipaj medical de urgență și a celor aproximativ 100 de ambulanțe Tip C pentru echipaj medical de urgență cu medic, în condițiile în care, serviciul se confruntă cu o mare lipsă de autosanitare, iar din numărul de autosanitare din dotare, doar 25% îndeplinesc condițiile tehnice legale”, potrivit sursei citate.

Alte nemulțumiri sunt legate de:

  • suspendarea Legii nr. 5/2021 privind statutul personalului profesionist operativ de intervenție din cadrul serviciilor civile care asigură asistență publică medicală de urgență și prim ajutor calificat prin OUG nr. 69/2021 la propunerea Secretarului de Stat dr. Raed Arafat. Sindicaliștii susțin că s-au invocat ”motive nerealiste, cât și discriminatorii față de structurile din subordinea directă a acestuia, adică pompierii”.

Aceștia mai reclamă corectarea salarizării personalului din serviciile de ambulanță, cu prioritate a salariului de bază al asistentului medical din aceste servicii și nu numai și crearea unui punct distinct al salarizării pentru întregul personal din Serviciile Publice de Ambulanță în Anexa II din viitoarea Lege a salarizării.

sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax