Connect with us
Publicitate

AIUD

Protestul polițiștilor de penitenciar, la Aiud și în alte unități din țară. ANP a anunțat măsuri de siguranță

Publicat

aiud penitenciar
Arhivă foto

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat măsuri pentru a asigura continuitatea activităților în ceea ce privește securitatea și siguranța locurilor de deținere, în contextul protestelor derulate în mai multe unități din țară.

Mai exact, polițiștii de penitenciar refuză să mai facă ore suplimentare, ceea duce la blocarea activității în Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud. Sunt prea puțini polițiști, iar pentru a asigura activitatea continuă, agenții trebuie să facă ore suplimentare.

La nivel de țară, polițiștii de penitenciar au refuzat, în mai multe locații, să intre la serviciu, în turele programate.

CITEȘTE ȘI: Activitatea la închisoarea din Aiud ar putea fi blocată. Polițiștii de penitenciar nu vor mai face ore suplimentare. PROTEST

„Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a luat act de acţiunile de protest ale organizaţiilor sindicale din penitenciarele Aiud, Codlea, Deva, Miercurea Ciuc, Oradea, Constanţa – Poarta Albă şi Tg. Jiu, cu care, de altfel, se află într-un dialog permanent.

În consecinţă, mesajul transmis echipelor de management ale unităţilor penitenciare este unul ce priveşte deschiderea către dialog şi comunicare în raport cu acei colegi care protestează şi adoptarea unor măsuri menite să asigure continuitatea activităţilor pe linia siguranţei locului de deţinere, acordarea drepturilor persoanelor private de libertate şi preîntâmpinarea unor evenimente negative”, se precizează într-un comunicat al ANP, potrivit Agerpres.

Măsuri luate de Administrația Națională a Penitenciarelor

Potrivit sursei citate, măsurile respective au vizat planificarea judicioasă şi eficientă a personalului avut la dispoziţie, astfel încât  să nu fie afectate:

– gradul de siguranţă a misiunilor de pază, escortare şi supraveghere

– acordarea drepturilor persoanelor private de libertate şi asigurarea unor canale eficiente de comunicare cu organele judiciare deservite

– informarea acestora cu privire la imposibilitatea prezentării sau prezentarea cu întârziere a persoanelor private de libertate, dacă acest lucru se impune.

Programarea vizitelor la penitenciar

De asemenea, programarea membrilor de familie sau aparţinătorilor persoanelor private de libertate în vederea acordării vizitelor se va realiza începând cu ora 10.00.

Asigurarea unei rezerve de personal pentru a putea acţiona în situaţii deosebite este altă măsură dispusă de conducerea Administraţiei.

Revendicările sindicatelor

Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar a anunțat că din 28 august sindicaliștii au notificat unitatile cu privire la refuzul muncii suplimentare, ”refuz care va sta la baza imposibilității desfăşurării activităților în penitenciarele din România”.

Motivele pentru care Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar refuză să  mai presteze muncă suplimentară sunt:

  • ”nerespectarea promisiunii, făcute de către guvernanți în luna mai, de aplicare  a Legii cadru 153/2017 în sensul plății integrale a drepturilor salariale cuvenite prin lege;
  •  exceptarea sistemului penitenciar de la prevederile oricărui act normativ ce are învedere diminuarea numărului de posturi  precum și reanalizarea radierii unor posturi de conducere în sistemul penitenciar, ținând cont de modul de organizare a acestui sistem. Punerea în acord a regulamentelor cu nevoia de  protecției a personalului din sistemul penitenciar, raportat la standardele convenite, pentru a elimina situați ca cele întâmplate la Crevedia.
  • forma trecută de Curtea Constituțională cu privire la pensia de serviciu pentru angajații din penitenciare”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax