Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Protocol de colaborare pentru protejarea românilor care muncesc în străinătate, semnat de Ministerul Muncii și MAI

Publicat

Ministrul de Interne, Lucian Bode, şi ministrul Muncii, Raluca Turcan, au semnat marţi un protocol de colaborare care are ca obiectiv informarea şi protejarea cetăţenilor români care muncesc sezonier în afara ţării.

Potrivit protocolului, Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prin intermediul Poliţiei Române, Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră şi Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, va desfăşura activităţi comune la persoanele juridice care desfăşoară activităţi de mediere şi plasare a forţei de muncă în străinătate, la companiile de transport rutier de persoane, în puncte de trecere a frontierei, în aeroporturi, gări, autogări sau în alte locaţii cu privire la care se primesc informaţii privind deplasarea cetăţenilor români, în mod grupat şi organizat, pentru a presta muncă în străinătate, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și: Agenţiile de plasare vor fi obligate să asigure transportul grupurilor de lucrători români în străinătate. Proiect

De asemenea, se pun bazele unui plan comun ce va permite o cooperare mai eficientă între MAI şi Ministerul Muncii pentru realizarea schimbului de informaţii necesare cu operativitate, pentru informarea şi protecţia românilor care aleg să lucreze în străinătate.

În acest sens, se va stabili un grup de lucru cu specialişti din toate instituţiile responsabile, care se vor întâlni constant pentru stabilirea şi implementarea măsurilor necesare.

Protocolul semnat marţi va fi în vigoare până la data de 1 ianuarie 2022, cu posibilitatea prelungirii valabilităţii sale.

Sursa: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax