Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

PSD Alba: ”PNDL=Programul Nicolae Dragnea Liviu”. Mircea Hava: ”Oare ce fumează la cafea dimineața?”

Publicat

hava dragnea

PSD Alba a dat publicității un comunicat de presă în care face o analogie între Programul Național de Dezvoltare Locală  – PNDL și numele liderului partidului, Liviu Dragnea. PNDL ar trebui lecturat, în opinia reprezentanților acestui partid, drept Programul Nicolae Dragnea Liviu. ”Ne amuză primarii care, ca cel din Alba Iulia, se lauda cu proiecte de învestiții finanțate de Guvern, dar nu spun că sunt de la Guvern. Până una, alta, îi place, nu îi place, PNDL e Programul Nicolae Dragnea Liviu si așa va fi pentru totdeauna” se precizează în comunicatul citat. Replica lui Mircea Gava: ”Oare ce se fumează la cafea dimineața, înainte să plece poșta partidului?”

În documentul amintit, PSD Alba continuă: ”E ideea lui, a PSD, sunt banii statului român, iar UAT-urile nu au făcut nimic în afară de a formula o cerere către MDRAP (ce fac majoritatea, pentru ca nu sunt în stare să se autofinanțeze)”.

Comunicatul PSD mai vorbește apoi despre situația de la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, acolo unde aproximativ 650 de elevi vor trebui mutați pentru o perioadă de doi ani și jumătate din cauza unor lucrări de reabilitare la clădire. Finanțarea lucrărilor este asigurată de PNDL printr-un proiect derulat de primăria Alba Iulia.

Citește și: Peste 650 de elevi ai Colegiului Economic din Alba Iulia, mutați pentru doi ani și jumătate. Deocamdată nimeni nu știe unde

În replică, primarul Mircea Hava a postat pe facebook un răspuns acid. ”Aveți habar care e contribuția directă a orașului? Și dacă tot sunt banii lui Dragnea, n-ar putea să-i amintească cineva că avem facturi neachitate de peste o lună? Oare ce se fumează la cafea dimineața, înainte să plece poșta partidului? Putem, totuși, mai mult de atât, iar cel mai inspirat dezvoltat acronim venit de la voi, va fi premiat cu un big like din partea mea. Poate Ne Dau Liber acro-nime-n drum ăștia?”.

Redăm mai jos comunicatul PSD, (exact) așa cum a fost transmis redacției:

”Ne amuză primarii care, ca cel din Alba Iulia, se lauda cu proiecte de învestiții finanțate de Guvern, dar nu spun că sunt de la Guvern. Până una, alta, îi place, nu îi place, PNDL e Programul Nicolae Dragnea Liviu si așa va fi pentru totdeauna. E ideea lui, a PSD, sunt banii statului român, iar UAT-urile nu au făcut nimic în afară de a formula o cerere către MDRAP (ce fac majoritatea, pentru ca nu sunt în stare să se autofinanțeze).

Trebuie spus albaiulienilor că însuși primarul municipiului Alba Iulia nu a vrut ca elevii de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia să învețe dimineața, dar, la presiunea părinților și a cadrelor didactice, a cedat. Primarul Hava a uitat de copiii de la Economic atunci când a cerut finanțare pe PNDL pentru liceu și îi pune în situația ingrată de a învăța după-masa. După ce a văzut de prostie a făcut, i-a pasat problema lui Pleșa și a plecat în vacanță în țări exotice, de unde scrie pe facebook. Pe primarul Hava nu l-a interesat niciodată de Colegiul Economic, pentru ca acolo nu erau copiii „greilor PDL-ului” iar acum doar încearcă cu disperare să câștige capital de imagine de pe urma proiectului finanțat de Guvern.

Același primar iresponsabil și echipa sa „tehnocrată” au bugetat insuficient cheltuielile cu forța de munca iar lucrările vor dura nepermis de mult timp (peste 2 ani).În tot acest timp, elevii nu vor avea acces la laboratoare, baza de practică, sala de sport și alte echipamente. Domnule Hava, după ce ați politizat întreg învățământul albaiulian, acum vreți să-l și distrugeți?

În loc să mimeze compasiune pe facebook, Mircea Hava ar trebui să se grăbească cu găsirea unei soluții pentru mutarea elevilor și profesorilor Colegiului Economic care va intra în reparații în luna octombrie.

Domnule Hava, nu mai mințiți albaiulienii pe facebook, veniți la muncă și aveți grijă de elevi și profesori conform atribuțiilor legale!”

Comunicatul este semnat de ”Consilierii locali ai Partidului Social Democrat

Replica primarului din Alba Iulia, Mircea Hava:

”Citesc dintr-un comunicat al PSD Alba și spre ghinionul nostru îmi dau seama că s-au stins toate becurile în noaptea minții. Dincolo de cuvântul ”învestiții”, motiv suficient să cred că PSD va abroga în curând gramatica, m-am albit la față când am realizat ce înseamnă de fapt PNDL în România: Programul Nicolae Liviu Dragnea! Dacă aș fi avut ceva pretenții de la mine și echipa mea, n-ar fi trebuit să ne risipească cineva ceața în felul ăsta.

Am înțeles mereu apetitul semi-neuronal al celor care scapă din când în când la taste, dar asta le întrece pe toate. E cazul ca cineva din Guvern să revizuaiscă deplin acronimul ăsta, iar noi vom face o solicitare oficială prin care să se admită că PNDL înseamnă cu totul altceva. Și uite cum, când nimeni nu mai spera, oamenii partidului din Alba Iulia au legitimat public și oficial ideea că totul e în mâna unui singur om, iar singurul drept al românilor este acela de a fi de acord. Din contribuția cui susține statul planul de jertfe și osanale?

Aveți habar care e contribuția directă a orașului? Și dacă tot sunt banii lui Dragnea, n-ar putea să-i amintească cineva că avem facturi neachitate de peste o lună? Oare ce se fumează la cafea dimineața, înainte să plece poșta partidului? Putem, totuși, mai mult de atât, iar cel mai inspirat dezvoltat acronim venit de la voi, va fi premiat cu un big like din partea mea. Poate Ne Dau Liber acro-nime-n drum ăștia”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Unul

    marți, 18.09.2018 at 15:48

    Replica primarului Hava mi se pare nimerită. Din păcate nu cred că o vor înțelege vreodată ăia cu un singur neuron și ăla folosit în comun. Rămâne valabil ce s-a mai scris despre PSD pe plăcuțele de înmatriculare ale unui șofer inventiv venit cu treburi din Suedia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax