Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PSD Alba, scut pentru Victor Ponta în lupta cu anticorupția. Prezintă ”suspiciuni rezonabile” privind acțiunea împotriva premierului

Publicat

sandea florea zdranc jidveian clepan psd alba PSD Alba îl susține pe prim-ministrul Victor Ponta, care este acuzat de procurorii DNA că a comis fals în înscrisuri pentru a-şi justifica banii primiţi de la casa de avocatură a lui Dan Şova. Prezenți la o conferință de presă, mai mulți membri ai organizației din Alba au prezentat ”suspiciuni rezonabile” referitoare la acțiunea desfășurată împotriva lui premierului.

La conferința de presă a PSD Alba, desfășurată joi, 11 iunie, au fost prezenți consilierii locali Ovidiu Jidveian, Horațiu Clepan și Daniel Zdrânc, dar și consilierii județeni Dorin Sandea și Ioan Florea.

Ovidiu Jidveian a transmis că independența justiției este afectată de către cei de la PNL. ”Egalitatea oamenilor în fața legii nu este respectată. Pentru același gen de fapte unii sunt urmăriți penal și alții sunt ignorați, de către anumite instituții de forță. Să te folosești de instituții publice, să îți <bagi în pușcărie> adversarii politici mi se pare o idee total antidemocratică și periculoasă pentru statul de drept, în România anului 2015 […] s-a încercat începerea urmăririi penale a premierului Victor Ponta, corelată cu depunerea moțiunii de către PNL. Având în vedere declarațiile domnului Predoiu cu două zile în urma acestui moment, ne face să avem suspiciunea rezonabilă că acțiunea procurorului de caz a fost influențată politic. Coincidența a fost prea mare”, a precizat consilierul local.

Horațiu Clepan a amintit faptul că, în 2012, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava nu și-a dat demisia, deși a fost trimis în judecată tot de DNA pentru niște lucruri care s-au dovedit ulterior că nu le-a făcut.

PSD-iști din Alba apreciază decizia liberalilor de a renunța la mitingul pe care și l-au propus cu ocazia moțiunii de cenzură, la București. ”Această decizie probabil are motivația ei, au primit aprobare, din cunoștințele noastre, într-un alt loc și probabil scopul de a dezbate în stradă în jurul Parlamentului a fost scopul principal pe care și l-au propus”, a transmis Dorin Sandea.

Potrivit consilierului județean, răsturnarea guvernului Ponta ar înseamna o întoarcere la guvernarea PDL. ”Noul PNL fiind de fapt, în esență, vechiul PDL. E dificil de a vorbi de noul și marele PNL în condițiile în care sunt mascați vechii PDL-iști”, a mai transmis Dorin Sandea.

La rândul său, Daniel Zdrânc și-a exprimat convingerea că moțiunea de vineri, depusă de cei de la PNL împotriva Guvernului Ponta, nu are șanse de victorie.

Totodată, consilierul județean Ioan Florea, a susținut că nu poate fi vorba de o criză parlamentară sau politică. ”Guvernul lucrează, funcționează, este sprijinit de o majoritate, peste 65% din Parlament, își îndeplinește atribuțiile conferite de Constituție. În ceea ce privește criza politică, se petrec evenimente specifice unei democrații serioase, se depune moțiune de cenzură, opoziția are dreptul”, a transmis Florea. Potrivit acestuia, Guvernul a avut o prestație ”nici excelentă, nici foarte bună, dar cel puțin a avut o prestație bună”, amintind unele dintre măsurile luate de executiv în ultima perioadă.

Ovidiu Jidveian a revenit asupra acuzațiilor aduse de către DNA. Potrivit avocatului, din aspectele semnalate de comunicatul DNA, cazul pare unul tratat superficial de procuror, nefiind întrunite elementele constitutive ale acuzațiilor aduse.

Citeşte şi Premierul Victor Ponta, URMĂRIT PENAL de DNA: „Sunt suspect în dosarul lui Şova”. Acuzaţii de fals în înscrisuri şi complicitate la evaziune fiscală

Citeşte şi Parlamentul i-a asigurat imunitatea lui Ponta. Reacţia preşedintelui Klaus Iohannis, a Opoziţiei şi Ambasadei SUA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax