Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PSD Alba se plânge că le-au fost vandalizate bannere electorale, în mai multe localităţi din judeţ


Publicat

ioan dirzu, afis vandalizatPSD Alba se plânge de vandalizarea afişelor electorale în mai multe localităţi din judeţ. Potrivit preşedintelui organizaţiei judeţene, Ioan Dîrzu, contracandidaţii joacă „murdar”, iar în Alba Iulia, Vidra şi Ighiu mai multe bannere ale PSD-ului au fost „devalizate”.

Un panou din Alba Iulia, amplasat la Cimitirul Eroilor a primit o altă reformulare, de la persoane care nu îl au la inimă pe premierul României, astfel că mesajul „Victor Ponta, preşedintele care uneşte” este, după noul „tipar”, scris cu spray roşu, „Victor Ponta, preşedintele care fură”.

La Vidra multe bannere au fost tăiate şi, spune Dîrzu, „curios, doar cele ale alianţei PSD-UNPR-PC”. PSD a făcut sesizare către BEJ şi IPJ Alba cu privire la aceste vandalizări.

Dacă săptămâna trecută, preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu spunea că cei de la PSD s-au apucat de o „campanie ilegală”, mai precis împart pliante denigratoare faţă de Klaus Iohannis, pensionarilor, cu ajutorul celor de la Poştă, liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, se plânge că contracandidaţii lor îşi bat joc de banii organizaţiei pentru că în mai multe localităţi din judeţ afişele electorale au fost vandalizate.

dirzu„Ne sunt devalizate în mod constant bannere, afişe din mai multe zone ale judeţului Alba. Este vorba de un panou din Alba Iulia, în care <Victor Ponta, preşedintele care uneşte>, <uneşte> este tăiat cu spray şi înlocuit cu alte cuvinte. Am sesizat organele abilitate şi le rugăm să îşi facă datoria. La Vidra ne sunt tăiate bannerele pe jumătate, şi curios doar cele ale alianţei PSD-UNPR-PC.

În partea de jos a judeţului, unde am făcut plângere prin colegii noştri veniţi din comuna Ighiu, unde s-au distribuit materiale de construcţii vechicule şi autovehicule tractate, fără număr de înmatriculare. S-a distribuit cărămidă, BCA, ciment, deci materiale de construcţii în carierul romilor. Am sesizat organele abilitate să afle cine, vă asigur că noi nu. Toate aceste abuzuri au fost sesizate către BEJ, IPJ Alba, să urmărească ceea ce se întâmplă. Am transmis colegilor noştri că niciun afiş, niciun banner nu trebuie rupt, devalizat”, a declarat Ioan Dîrzu.

Liderul PSD Alba a mai precizat că s-a făcut sesizare către Poliţia Judeţului Alba, pentru a se afla cine a „distribuit aceste materiale  cu mijloace de transport fără numere de înmatriculare în cantitate de 2 TIR-uri. Să ne spună cine în campanie electorală”.

La Ighiu, Dîrzu mai spune că multe bannere au fost pur şi simplu rupte de pe stâlpi.

Acesta are şi o „recomandare” pentru contracandidaţii care joacă „murdar” în campanie: „Să renunţe la aceste gesturi pentru că bugetele noastre nu sunt constituite din cele ale Consiliului Judeţean Alba sau ale primăriei. Sunt bani proprii şi sunt destul de costisitoare aceste bannere, nu avem posibilitatea să le înlocuim. Ştim de unde se duc banii şi se învârt în jurul CJ şi al primăriei. Nu avem suficiente date să sesizăm DNA, toate aceste informaţii pe care le avem vin pe alte căi, nu cu documente certe”. Dîrzu spune că un banner de dimensiuni mari costă aproximativ 3 milioane de lei.

La sfârşitul săptămânii, Atanasiu spunea că şi în Alba Iulia au ajuns să fie „vandalizată” imaginea lui Iohannis, prin diferite pliante care îl acuză că taie pensiile. ACL Alba a făcut sesizare către BEJ şi IPJ Alba în această privinţă. Totodată preşedintele PNL Alba declara că cei care ajută la distribuirea acestor pliante sunt poştaşii.

Citeşte şi ACL Alba a reclamat la BEJ pliantele cu mesaje anti-Iohannis. Atanasiu: „PSD continuă să încalce legea în campanie”

Întrebat dacă s-a încheiat un contract cu Poşta Română, pentru ca acele plinate denigratoare la adresa lui Iohannis, să ajungă în mâna pensionarilor, liderul organizaţiei locale a declarat: „PSD Alba nu a făcut contract cu Poşta, nu a distribuit chestiuni de genul ăsta prin Poştă. Nu cunoaştem acest aspect”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. gabi

    miercuri, 29.10.2014 at 00:49

    Va iubeste poporul…..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Traian Berbeceanu, fostul șef BCCO Alba Iulia, validat în funcția de prefect al Capitalei. De două zile este funcționar public

Publicat

Comisarul Traian Berbeceanu, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia și consilier al ministrului Marcel Vela, a fost validat în funcția de prefect al Capitalei. 

Hotărârea de Guvern prin care acesta a fost numit, cu caracter temporar, a fost publicată joi seara în Monitorul Oficial.

Domnul Berbeceanu Traian exercită, cu caracter temporar, în condițiile legii, funcția publică de prefect al municipiului București”, se arată în hotărârea de guvern publicată în Monitorul Oficial nr.977.

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că că îl va schimba pe actualul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, după declarațiile controversate privind rata de infectare din București, iar unul dintre posibilii înlocuitori este Traian Berbeceanu.

Berbeceanu este „un om corect, integru hotărât” și a demonstrat în actvitatea sa că își duce la îndeplinire obiectivele, a spus Orban.

Pentru a putea fi numit prefect, Traian Berbeceanu a fost angajat marţi ca funcţionar public la grupul deputaţilor PNL, devenind astfel, formal, funcţionar public. Prin acest artificiu a fost rezolvată problema faptului că acesta nu făcea parte din corpul funcţionarilor publici, lucru care era necesar pentru a putea fi numit în poziţia de prefect al Capitalei.

Întrebat dacă este corectă numirea, Berbeceanu fiind funcționar public de doar două zile, Orban a spus că atâta timp cât sunt îndeplinite condițiile legale nu sunt probleme, mai ales că activitatea fostului șef al BCCO Alba este cunoscută.

Orban a explicat de ce nu l-a demis imediat pe Cojanu.

„Încă de luni m-ați întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunț decizia mea de a schimba prefectul înaintea unei ședințe fundamentale conduse de prefectul Capitalei, a CMSU, și în condițiile în care trebuiau implementate deciziile din legislație. Astăzi pot să vă spun: da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la ședința de Guvern vom opera această modificare”, a spus el.

sursa: digi24.ro, spotmedia.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Comisia Europeană, somată să introducă vizele pentru americani din cauza românilor, bulgarilor, croaților și ciprioților

Publicat

sua

Eurodeputații din Parlamentul European solicită Comisiei Europene să ia măsurile prevăzute în legislația UE pentru a garanta reciprocitatea deplină a vizelor între UE și SUA, se arată într-un comunicat al Parlamentului European.

Parlamentul a adoptat joi cu 376 voturi pentru, 269 împotrivă și 43 abțineri o rezoluție prin care îndeamnă Comisia să prezinte un act juridic ce prevede suspendarea pentru o perioadă de douăsprezece luni a exonerării de obligația de a deține viză pentru cetățenii SUA, după cum este stabilit în așa-numitul mecanism de reciprocitate.

Grupul popularilor europeni, în care sunt membrii și Mircea Hava, Dan Motreanu și Rareș Bogdan, au votat contra rezoluției.

Cetățenii bulgari, croați, ciprioți și români au încă nevoie de viză pentru a intra în SUA. Comisia este obligată să propună suspendarea exonerării de obligația de a deține viză pentru cetățenii SUA; atât PE, cât și Consiliul o pot bloca.

Actul juridic care reintroduce obligația de a deține viză pentru resortisanții SUA ar fi trebuit depus cu mai mult de patru ani în urmă

Cetățenii bulgari, croați, ciprioți și români sunt în continuare obligați să dețină viză pentru a intra în SUA, în timp ce toți ceilalți cetățeni ai UE sunt exonerați de această obligație pentru șederile de scurtă durată (maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile), la fel ca si cetățenii americani atunci când vizitează Uniunea Europeană.

Discriminarea la care sunt supuși cetățenii bulgari, croați, ciprioți și români care călătoresc în SUA este inacceptabilă. Respectând principiul fundamental al solidarității între membrii UE, solicităm Comisiei să acționeze în conformitate cu legislația europeană și să prezinte o propunere de suspendare a exonerării de obligația de a deține viză pentru cetățenii SUA. Va fi apoi la latitudinea Parlamentului și a Consiliului să evalueze consecințele politice ale acestei acțiuni”, a declarat Juan Fernando López Aguilar (S&D, Spania), președintele Comisiei pentru libertăți civile și raportor.

În conformitate cu legislația UE, în cazul în care o țară terță nu elimină obligativitatea vizelor în termen de 24 luni de la data notificării oficiale a unei situații de lipsă de reciprocitate, Comisia trebuie să adopte un act juridic de suspendare a exonerării resortisanților săi de obligația de a deține viză pentru o perioadă de 12 luni. Atât Parlamentul European, cât și Consiliul ar putea formula obiecții cu privire la un astfel de act (articolul 290 alineatul (2) din Tratatul UE).

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Momentul istoric în care sonda Osiris-Rex ajunge pe suprafața asteroidului Bennu. Imagini în premieră de la NASA

Publicat

NASA a difuzat în premieră imagini cu momentul în care sonda Osiris-Rex ajunge pe suprafața asteroidului Bennu, aflat la 330 de milioane de kilometri distanță, pentru a colecta mostre de sol de suprafața acestuia.

Este „un moment istoric”, iar bucuria celor care au muncit la proiect este pe măsură.

Imaginile au fost filmate în 20 octombrie 2020 și arată câmpul vizual al camerei SamCam de pe sondă, în timp ce Osiris-Rex se apropie și atinge suprafața asteroidului Bennu.

Datele preliminare arată că brațul de eșantionare a atins suprafața asteroidului timp de aproximativ 6 secunde, după care sonda s-a îndepărtat de suprafață, potrivit NASA.

Scopul sondei a fost să colecteze cel puțin 60 de grame, poate chiar un kilogram din roca asteroidului.

Deoarece Bennu este un obiect spațial foarte primitiv, oamenii de știință spun că suprafața și praful ar putea deține indicii fascinante despre modul în care s-au format Soarele și planetele în urmă cu mai bine de 4,5 miliarde de ani.

Sonda Osiris-Rex, lansată în 2016, are dimensiunile unei furgonete. Ea va revenit pe pământ abia în 2023 cu materialele colectate.

Sursă: Digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

A crescut numărul de infecţii respiratorii acute. Câte persoane s-au vaccinat antigripal

Publicat

Vaccin, gripa

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, infecţii acute de căi respiratorii superioare (IIACRS) şi pneumonii – înregistrate la nivel naţional săptămâna trecută a fost de 47.636, cu 13,1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

”Săptămâna 12 – 18 octombrie 2020 (S42/2020) – la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 47.636, cu 42,7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (83.076) şi cu 13,1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (42.121)”, precizează joi Institutul Naţional de Sănătate Publică.

În aceeaşi săptămână au fost raportate la nivel naţional 5 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 20 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut (S 42/2019).

Nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, informează INSP.

INSP menţionează că din statistici lipsesc datele de la DSP Bucureşti.

Până la data de 18 octombrie au fost vaccinate antigripal 187.253 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate