Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PSD anunță că referendumul pentru inițiativa ”Fără penali în funcții publice” ar putea fi organizat pe 23 august

Publicat

psd

Purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Lucian Romaşcanu, a declarat miercuri că o dată posibilă pentru organizarea referendumului pentru „Fără penali în funcţii publice” ar fi 23 august.

Ar însemna organizarea unui referendum în plină vacanță de vară și, dacă tendința infectărilor se menține, în plină creștere a cazurilor de Covid-19.

Potrivit surselor G4Media.ro, inițiativa de a stabili data referendumului i-a aparținut lui Paul Stănescu.

Inițiativa USR de modificare a Constituției pentru introducerea interdicției de ocupare a funcțiilor publice de către persoanele cu condamnări penale trebuie să fie validată prin referendum.

Romașcanu a spus că există acceptul tuturor liderilor participanţi la Biroul Permanent Naţional al partidului ca PSD să se implice pe tot parcursul legislativ al iniţiativei „Fără penali în funcţii publice”, potrivit Agerpres.

„Aşa înţeleg că este data programată pentru acest referendum. Există un parcurs legislativ în Parlament pentru asta. PSD susţine tot acest parcurs şi organizarea referendumului, cu condiţia să avem condiţiile necesare de desfăşurare a unui referendum fără probleme sanitare. (…) Până atunci ne vom implica pentru că acest mesaj este unul extrem de important şi suntem de acord cu el”, a menţionat el.

Printre proiectele de pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare se află iniţiativa cetățenească de modificare a Constituției, susținută de USR, „Fără penali în funcţii publice”.

Inițiativa a primit undă verde din partea Curții Constituționale în aprilie 2019, dar de mai bine de un an stă blocată în Parlament, fără a intra la dezbatere.

PSD a pus pe agenda sesiunii extraordinare inițiativa, iar liderul USR, Dan Barna, a spus că PSD vrea ca referendumul să eșueze.

Sursă: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 09.07.2020 at 18:28

    La ce va foloseste ? Este consultativ. Se pune in practica ca si celelalte, la Pastele cailor.Bani prapaditi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax