Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PSD pregăteşte modificarea Statutului. Schimbări în criteriile de integritate, pentru cei anchetaţi penal

Publicat

semnare acte

Liderii PSD pregătesc modificarea Statutul partidului, astfel încât membrii formaţiunii care au probleme penale să poată să îşi păstreze funcţiile politice.

Citește și CRIZĂ MAJORĂ în PSD: Mihai Tudose REFUZĂ INTERIMATUL. Zarurile sunt în mâna președintelui Klaus Iohannis

„Schimbarea ar fi foarte simplă: până nu eşti condamnat definitiv nu îţi pierzi calitatea nici de lider, funcţia pe care o deţii sau membru de partid. Suntem foarte solidari cu colegii noştri care păţesc astfel de lucruri. Au fost perioade când am avut aproape 94% dintre primarii PSD într-o formă de anchetă ANI, DNA şamd. A fost pur şi simplu urgie vizavi de colegii noştri”, a declarat pentru Digi24 Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD.

Citește și Premierul Tudose și-a anunțat DEMISIA! Dragnea: ”Se pare că am o mână foarte proastă!”

O astfel de schimbare este susţinută şi de către social-democraţii din Parlamentul European.

„E o propunere care se încadrează în Directiva europeană 334 din 2016 care spune că fiecare persoană poate beneficia de prezumţia de nevinovăţie până la condamnarea de către un judecător”, a explicat Viorica Dăncilă, europarlamentar PSD.

În statutul postat pe site-ul PSD se prevede că social-democraţii ar trebui să se suspende din partid sau din funcţia deţinută în cadrul acestuia ori din funcţiile politice sau administrative obţinute prin susţinere politică, dacă sunt incompatibili sau dacă sunt cercetaţi pentru comiterea unei infracţiuni pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva lor.

Tema modificării Statutului PSD va fi discutată pentru prima dată în cadrul Comitetului Executiv de luni.

Comitetul Executiv al PSD, forul extins de conducere a partidului, a fost convocat pentru luni, 8 ianuarie, la ora 14.00, la sediul partidului din Kiseleff.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea anunţase miercuri, imediat după demisia Doinei Pană din funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor, că noul ministru va fi stabilit într-o şedinţă a CEx zilele următoare. Pe de altă parte, Niculae Bădălău, preşedintele executiv PSD, a precizat că s-ar putea realiza o restructurare a guvernului, care să aiba 16 sau 17 ministere în loc de 24 câte sunt în prezent.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax