Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PSD propune ca statul să suporte o parte din facturile la curent pentru biserici, farmacii și anumite categorii de bolnavi

Publicat

PSD propune ca statul să suporte o parte din costurile facturilor de curent pentru biserici, companiile de utilități sau cele care produc medicamente, farmacii și bolnavii care au acasă echipamente medicale.

Aceste propuneri trebuie agreate şi cu premierul Nicolae Ciucă. Social-democrații susțin că lista beneficiarilor ordonanței privind plafonarea prețurilor din energie trebuie refăcută, potrivit ProTV.

Citește și Românii stau cu becul stins, dar primesc facturi uriașe: Cum se calculează consumul lunar de energie electrică, de la 1 septembrie

Practic, prin intermediul amendamentelor, parlamentarii intenționează să introducă noi beneficiari.

De exemplu, prețul de un leu pe kilowatt pe oră ar putea să fie plătit de companiile de transport, de farmaciile și depozitele care stochează seruri în condiții de frig, de fabricile de medicamente, de biserici, de școli și spitale de stat sau private.

În cazul bolnavilor care au acasă echipamente medicale, prețul ar putea fi de 0,68 de bani. Premierul a cerut o evidență a lor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. vasi

    joi, 15.09.2022 at 07:11

    De ce statul nu obliga aceste institutii sa treaca la hidroelectrica si nu mai trebuie sa suporte nimic, intrucit tariful este sub cel plafonat

  2. pilu

    joi, 15.09.2022 at 11:21

    Ce produce biserica ca să fie scutită ? De acolo sunt racordaţi să cei ce slujesc biserica. Iar de farmacii ce să mai spunem, să-şi reducă profitul o perioadă. Dar nu, că cei care conduc din subteran sunt legaţi ombilical de această afacere. Şi dacă aşa hotărăsc, aşa se face.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate