Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PSD Alba trimite municipalitatea la Parchet pentru mesh-ul multicolor

Publicat

„Mesh-ul discordiei”, atârnat, până marţi, pe turnul Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia i-a determinat pe membrii PSD Alba să ia atitudine. Aceştia s-au întâlnit miercuri şi au înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba o plângere împotriva municipalităţii din Alba Iulia, care a „îndrăznit” să asimileze culoarea portocalie, drapelului naţional al ţării. „Nu putem trece cu vederea faptul că aceşti oameni au abuzat de puterea pe care o deţin şi au denigrat însemnele naţionale. Este o infracţiune care trebuie sancţionată, aşa că datoria noastră a fost să sesizăm organele abilitate. Nu este o greşeală peste care să putem trece cu vederea, aşa că o să lăsăm instanţa să hotărască”, a declarat Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba.

Faptul că, marţi, edilii locali au hotărât îndepărtarea drapelului multicolor nu i-a mulţumit pe membrii PSD Alba. Joi, aceştia se vor reuni din nou în şedinţă, pentru a vedea care sunt măsurile ce trebuie luate mai departe. Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, susţine că plângerea depusă de ei în instanţă reprezintă, de fapt, voinţa oamenilor: „Am fost personal contactat de zeci de persoane, care mi-au transmis mâhnirea lor faţă de abuzul adus drapelului naţional”.

Mesh-ul care a generat controverse la nivel local, dar şi naţional, a fost arborat pe turnul  Catedralei Reîntregirii, duminică, cu ocazia începerii Serbărilor Unirii şi a fost dat jos ieri, la dispoziţia Primăriei Alba Iulia. Reprezentanţii municipalităţii au declarat atunci că afişarea drapelului stilizat, ce avea în componenţă două nuanţe de roşu, două de albastru, galben şi portocaliu, a fost hotărâtă pentru promovarea turistică a oraşului, fără a avea vreo conotaţie politică, reclamată de prezenţa culorii de partid a PD-L. Mesh-ul mai cuprindea noul logo al oraşului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax