Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Punct fix de verificare a rovinietelor în Lancrăm: Șoferii au obligația de a deține rovinietă de la indicatorul de ieșire din oraș

Publicat

Singurul punct fix de monitorizare a rovinietelor, pe DN1, la ieșire din Alba Iulia înspre Sebeș, este instalat de CNADNR la intrare în Lancrăm, peste drumul național. Zvonurile amplasării unor aparate de monitorizare a rovinietelor în zona Petrom, înainte de intrarea în Oarda de Jos, au fost infirmate de directorul Secției Drumuri Naționale Alba a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, Liviu Hondola.

Citește și AMENDA pentru ROVINIETĂ, primită prin poștă, este NULĂ. Șoferii care au plătit-o deja își pot primi BANII ÎNAPOI

„Anul trecut, în zona Petrom au fost verificate rovinietele cu o stație mobilă. Potrivit Legii Drumurilor și a ordonanțelor de Guvern, după indicatoarele localităților, se pot face verificări ale rovinietelor. Deci după panoul de dincolo de pod, unde scrie Alba Iulia, se pot face verificări de roviniete și ai obligația să deții rovinieta pentru că te afli în trafic pe drum național.

În zona respectivă (în zona Petrom) nu se va monta niciodată un aparat de verificare a rovinietei pentru că este deja un punct de control fix chiar la intrare în Lancrăm, este definitiv, este instalată o consolă peste drumul național, cu camere, rovinietele se verifică online, se monitorizează toate la București”, a explicat Liviu Hondola.

Rovinieta, obligatorie de la indicatorul de ieșire din Alba Iulia

„Legal, ca să circule, șoferii trebuie să aibă rovinietă pe toate drumurile naționale. Nu trebuie să ne legăm doar de locuitorii din Oarda. Dacă tranzitezi un drum național, conform legii trebuie să deții rovinietă pentru că circuli pe drumul național. Asta este! Drumul național începe de la intrarea pe podul Mureșului, chiar în fața Hanului cu Berze și este administrat de CNADNR. Dar, conform OG 43 care spune că între panourile care delimitează localitățile, deci de la sensul giratoriu de la Pârâul Iovului și până la Hanul cu Berze, nu trebuie rovinieta”, a adăugat Hondola.

Primăria ar putea să își extindă aria de administrare, pentru a-i scuti pe ordeni de plata rovinietei

„Primăria și Consiliul Local, dacă și-ar dori să le facă o favoare celor din Oarda, ar putea să își extindă zona de administrare până dincolo de Oarda, pentru că zona respectivă aparține de municipiul Alba Iulia. Normal că ei nu au interesul să își extindă administrarea, pentru că ar avea obligația de a întreține drumurile. Ar fi greu pentru Primărie, pentru că și noi băgăm sute de milioane de lei în întreținerea podului de peste Mureș, plus restul. Toate aceste reparații costă”.

Hondola: „De când s-a interzis virajul la stânga spre Oarda nu a mai fost niciun accident pe pod”

După podul peste Mureș, a fost montat recent un indicator care interzice virajul la stânga după podul de peste Mureș, la solicitarea CNADNR cu acordul Primăriei Alba Iulia și al IPJ Alba.

„La pod, degradarea se făcea și din cauza virajului la stânga. La inițiativa CNADNR și cu acordul Primăriei Municipiului Alba Iulia s-a interzis virajul la stânga după pod. Vreau să vă spun că de când s-a interzis virajul la stânga acolo nu a mai fost niciun accident pe pod. Înainte erau tot la câteva zile, pentru că mașina care o ia la Oarda oprește, vine din spate un TIR și o ia pe sus. Pentru a pune un indicator, trebuie să existe o colaborare și cu Primăria și cu Poliția”, a mai spus Hondola.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. gigi

    luni, 15.07.2013 at 15:23

    si cum ramane cu legea …se aplica pt. toti sau ne intoarcem cu spatele ? sunt multe alte situatii asemanatoare care platesc rovineta !!! halandala =hondola !!

  2. monkiki

    marți, 23.07.2013 at 08:32

    Hondola, spune si cate accidente au fost la Elit de cand ati facut modificarea asta, care este efectiv o idee tampita. Sunt convins ca acolo vor fi in scurt timp accidente grave, pentru ca cei ce vin dinspre Sebes au viteza mare si vizibilitate foarte scazuta. Doamne da sa nu se intample cum zic eu, dar zilele trecute am intrat pe acolo in Oarda si am impietrit cand am vazut cum vine un tir inspre mine, in timp ce in spate aveam alt tir.
    Poate era bine sa-i intrebati si pe oameni daca sunt de acord cu ideea asta a voastra, dar parerea lor conteaza doar la alegeri, asa-i?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax