Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PUZ pentru mall-ul „Alba Iulia Value Centre”, în consultare publică. Cum va arăta sensul giratoriu de pe strada A.I. Cuza

Publicat

Planul Urbanistic Zonal pentru construirea mall-ului „Alba Iulia Value Center”, cel mai mare centru comercial din județul Alba, a fost lansat în consultare publică. 

Reamintim faptul că Prime Kapital și MAS REI au anunțat anul trecut că pregătesc construirea unui nou mall la Alba Iulia centrul comercial „Alba Iulia Value Centre” în zona străzilor Alexandru Ioan Cuza și Fabricii din municipiu.

Vezi și „Alba Iulia Mall”, noul centru comercial care se construiește în oraș. Noi detalii despre suprafață și zonele pentru magazine

Noul mall, care urmează modelul celor deschise deja la Roman și Zalău, va avea o suprafață totală de 19.300 mp și se află în faza de planificare.  

Vezi și Un nou MALL se construiește la Alba Iulia. Centru comercial pe o suprafață de 6,1 hectare.”Ancora” este un hypermarket Carrefour

Ancora noului centru comercial va fi un hipermarket Carrefour, iar deschiderea este preconizată pentru anul 2022 potrivit site-ului oficial al companiei. Prime Kapital mai deține centre comerciale în Arad, București, Iași, Târgoviște, Burgas și Stara Zagora (Bulgaria) și Gorzow (Polonia).

Primăria Alba Iulia a lansat luni, 4 ianuarie, în consultare publică, Planul Urbanistic Zonal „Elaborare PUZ – Construire centru comercial Alba Iulia, sensuri giratorii, amenajare platforme exterioare cu parcări, alei carosabile și pietonale, reconfigurare căi de acces, semnalistică rutieră, amplasare casete publicitare luminoase și totemuri publicitare, amenajare spații verzi, împrejmuire teren și introducere parțială în intravilan” propus a fi amplasat pe străzile Alexandru Ioan Cuza și Fabricii din municipiu.

Accesul principal spre noul centru comercial se va face din strada Alexandru Ioan Cuza, prin intermediul unui sens giratoriu ce urmează să fie amenajat între podul de peste râul Ampoi și stația de carburanți, înainte de intersecția cu strada Fabricii.

Potrivit documentației, terenul pe care se propune construirea noului centru comercial are o suprafață totală de 100.966 mp.

Zona mixtă (servicii, comerț / activități producție) va avea o suprafață de 93.060 mp, din care:

  • zona aferentă construcțiilor (zona edificabilă) de 60.579 mp,
  • zonă spații verzi – 3.100 mp,
  • zonă parcări, alei și platforme în incintă – 29.381 mp

Zona căilor de comunicație rutieră – 2.236 mp, din care:

  • suprafața aferentă trotuarelor și zonelor verzi aferente – 168 mp
  • suprafața aferentă drumurilor – 2.068 mp

În prezent reglementările existente prevăd o înălțime maximă a clădirilor este de 12 metri (P+2), iar Procentul de Ocupare a Terenului (POT) este de 40%.

Situația propusă prin documentație prevede o înălțime maximă a clădirilor de 30 metri (construcții) și 35 metri (totem), și un regim de înălțime de P+3E (parter, mezanin parter, etaj, mezanin etaj).

Prin PUZ se propune reglementarea subzonei activități comerț și servicii, modernizarea străzii Fabricilor de la un profil de 4-5 metri la un profil de 8 metri, două benzi de circulație a câte 3 metri fiecare și două trotuare de câte un metru, studierea în baza avizelor de specialitate a intersecției străzilor Al. I. Cuza cu Fabricilor. De asemenea, se propune anularea restricțiilor de construire, înaintea fazei DTAC, prin devierea liniei de înaltă tensiune LEA 220 kV în LES 220 kV, în baza avizului de principiu al Transelectrica Sibiu, al SDEE Alba și a documentațiilor de specialitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Marcela

    miercuri, 06.01.2021 at 07:52

    Chiar nu cred că avem nevoie de un alt mall !
    Avem nevoie de fabrici !

  2. pilu

    miercuri, 06.01.2021 at 12:09

    Ce mi fabrica ce mi mall. Astea sunt facute de straini cu bani si care cer facilitati. Banii tot dincolo se duc. Si fabricile romanesti tot ale strainilor sunt, cu mici exceptii. Asta e politica impusa de afara in cardasie cu sistemul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax