Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

PUZ-ul pentru ”ALBA VALUE CENTRE”, cel mai mare MALL din județul Alba, intră la avizat în Ședința Consiliului Local Alba Iulia

Publicat

Proiectul pentru construirea celui mai mare centru comercial din Alba, Alba Iulia Value Center, va ajunge joi, 26 noiembrie, pe masa consilierilor locali din municipiu. Aceștia vor avea de avizat elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ). 

Reamintim faptul că Prime Kapital și MAS REI au anunțat recent că pregătesc construirea celui mai mare centru comercial din județul Alba, Alba Iulia Value Centre.

Noul mall de la Alba Iulia, care urmează modelul celor deschise deja la Roman și Zalău, va avea o suprafață totală de 19.300 mp și se află în faza de planificare. 

Ancora noului Mall va fi un hipermarket Carrefour, iar deschiderea este preconizată pentru anul 2022 potrivit site-ului oficial al companiei. Prime Kapital mai deține centre comerciale în Arad, București, Iași, Târgoviște, Burgas și Stara Zagora (Bulgaria) și Gorzow (Polonia).

Vezi și Un nou MALL se construiește la Alba Iulia. Centru comercial pe o suprafață de 6,1 hectare.”Ancora” este un hypermarket Carrefour

În ședința Consiliului Local Alba Iulia din data de 26 noiembrie, consilierii vor avea de avizat elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui centru comercial în Alba Iulia, cu sensuri giratorii, amenajare platforme exterioare cu parcări, alei carosabile și pietonale, reconfigurare căi de acces, semnalistică rutieră, amplasare casete publicitare și luminoase și totemuri publicitare, amenajare spații verzi, împrejmuire teren și introducere parțială în intravilan, propus a fi amplasat pe străzile Alexandru Ioan Cuza și Fabricilor.

Vezi și „Alba Iulia Mall”, noul centru comercial care se construiește în oraș. Noi detalii despre suprafață și zonele pentru magazine

Potrivit raportului de specialitate, prin PUZ se propune reglementarea subzonei activități comerț și servicii, modernizarea străzii Fabricilor de la un profil de 4-5 metri la un profil de 8 metri, două benzi de circulație a câte 3 metri fiecare și două trotuare de câte un metru, studierea în baza avizelor de specialitate a intersecției străzilor Al. I. Cuza cu Fabricilor.

De asemenea, se propune anularea restricțiilor de construire, înaintea fazei DTAC, prin devierea liniei de înaltă tensiune LEA 220 kV în LES 220 kV, în baza avizului de principiu al Transelectrica Sibiu, al SDEE Alba și a documentațiilor de specialitate.

Potrivit documentului citat, terenul pe care urmează să fie construit centrul comercial are o suprafață totală de 107.095 mp.

Accesul principal se va realiza din strada Alexandru Ioan Cuza. Lucrările pentru sensul giratoriu propus, modificarea și dezvoltarea străzilor Alexandru Ioan Cuza și Fabricilor se vor realiza cu respectarea legislației în vigoare și în corelare cu avizele de specialitate solicitate prin certificatul de urbanism.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax