Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

PUZ-ul pentru zona de agrement de pe malul Mureșului de la Alba Iulia, la vot în Consiliul Local

Publicat

mures

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința de vineri documentația pentru introducerea în intravilan a 14.018 mp de teren în Partoș pe malul râului Mureș, între podul rutier şi cel de cale ferată. Terenul este necesar pentru amenajarea unei zone de agrement și debarcader.

În cadrul proiectului, opt localităţi vor beneficia de debarcadere cu ambarcaţiuni ce vor putea fi folosite în scop turistic şi nu numai. Distanţa acoperită este de peste 60 de kilometri, între Sântimbru – Alba şi Geoagiu – Hunedoara.

CITEȘTE ȘI: Zonă de agrement la Alba Iulia, cu debarcader, plajă și terenuri de sport, pe malul râului Mureş, în Partoș

 Investiţia este parte a proiectului finanţat din Fondul European pentru Piscicultură prin care 14 administrații locale din Alba și Hunedoara au acces la 1,6 milioane de euro, pentru a face din nou navigabil râul Mureș, pe o distanță de 60 de kilometri.

La Alba Iulia, este vorba despre zona folosită de localnici pentru scăldat în sezonul cald şi cea în care se organizează în fiecare an, în luna august, concursul de canotci Rowmania. Mai exact, în Partoş, pe malul râului Mureş, între podul rutier şi cel de cale ferată.

plan

Investiţia este estimată la aproximativ 100.000 de euro, din fonduri europene. Din acest buget sunt realizate şi documentaţiile PUZ şi SF, de către Biroul de Proiectare Străjan SRL, căruia i-au fost atribuite serviciile de urbanism în valoare de 62.100 lei (13.326,47 euro), potrivit SEAP.

“În prezent, zona studiată se prezintă natural, neamenajată, însă extrem de folosită în sezonul cald de locuitorii muncipiului Alba Iulia si nu numai. Evoluţia oraşului, dinamizarea acestuia, prin investiţii remarcabile, atrage după sine o necesitate de a îmbunătăţi zonele de agrement şi loisir ale municipiului”, precizează reprezentanţii Primăriei

Potrivit sursei citate, zona urmează a fi amenajată cu destinaţie de agrement, cu multiple posibilităţi de relaxare şi petrecere a timpului liber.

“An de an, vara aici se desfăşoară Competitia de vâslit în canotci iniţiată de Ivan Patzaichin, eveniment ce susţine în totalitate amenajarea locului descris, potrivit pentru astfel de proiecte”, se mai menţionează în documentaţie.

plan baza agrement raul Mures

Zona de agrement include spaţiu pentru acces şi campare cu rulote şi corturi, spaţiu pentru grătare, pistă de biciclete, parcări, spaţii verzi, spaţii de alimentaţie publică (bar), spaţiu sanitar, terenuri de sport (pe nisip), plaje cu nisip, ponton, debarcader, spaţiu pentru spectacole şi alte activităţi.

Din punct de vedere tehnic, arealul se prezintă având o uşoară declivitate către râul Mureş, cu diferenţe de nivel între 0,5 metri şi 3.00 metri. Acesta este mărginit pe Latura Nordică de digul de protecţie al râului Mureş, cu drumul de exploatare şi mentenare inferior, în zona de est de podul auto, în zona de vest de către terenuri similare, iar în zona de Sud de râul Mureş.

Suplimentar, terenul are o formă alungită ce permite dezvoltarea diferitelor funcţiuni ce converg în amenajarea unei ample zone de agrement.

plan baza agrement raul Mures

Zona propusă spre reglementare are o suprafaţă de 14.018 mp, din care 980 mp (6,99%) vor fi alei carosabile, 1.250 mp (8,92%) alei pietonale, 11.138 mp (79,45% din suprafaţa totală vizată) zone verzi, 650 mp (4,64%) spaţii construite (construcţii uşoare, temporare şi demontabile, scenă ponton activităţi în aer liber), 44 de locuri de parcare, două platforme de camping.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 18.03.2019 la 21:10

    Ce zona de agrement e aia cu 44 locuri de parcare ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT rutier între Alba Iulia și Micești. O persoană rănită după ce două autoturisme s-au lovit. Trafic îngreunat

Publicat

masina, politie, rutiera, alba

Un accident rutier s-a produs marți dimineața, pe strada Calea Moților din Alba Iulia. Două persoane au fost rănite, după ce doup autoturisme s-au lovit, între Alba Iulia și Micești. Traficul rutier este îngreunat.  Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială, descarcerarea, o ambulanță SMURD B2 și o ambulanță SAJ […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Românii nu s-au grăbit să renunţe la Pilonul 2 de pensii. Câţi şi-au transferat banii la stat

Publicat

bani

Românii par să nu fie interesaţi să renunţe la Pilonul 2 de pensii, în condiţiile în care doar câteva zeci de persoane au solicitat acest lucru. În total, 7,2 milioane de români cotizează la pensia privată. Reamintim că din 12 martie, cei care au cotizat cel puţin 5 ani pot face solicitări de încetare a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Statutul cadrelor militare, modificat. Ce se schimbă în noua legislație, în vigoare din luna mai

Publicat

militari

Statutul cadrelor militare a fost modificat prin Legea 101/2019, ce a intrat în vigoare din 16 mai. Potrivit acesteia, reglementări privind participarea la misiuni, dreptul la transport gratuit, concediu și pensie, calculul stagiului minim în grad. Detalii din lege: – gradele cadrelor militare în ordinea lor ierarhică în Ministerul Apărării Naţionale sunt: A. subofiţeri; A1. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Sondaj: Majoritatea firmelor românești amână plata facturilor, din lipsa resurselor financiare

Publicat

cota tva declaratie

Şapte din zece companii din România întârzie să-şi plătească facturile, în timp ce durata medie de încasare a facturilor la nivelul economiei a ajuns la aproape 120 de zile, arată o analiză de specialitate, realizată în baza unui sondaj. Potrivit datelor Frames & Train Your Brain, 68% dintre managerii companiilor autohtone au recunoscut faptul că […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate