Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

PUZ-ul pentru zona de agrement de pe malul Mureșului de la Alba Iulia, la vot în Consiliul Local

Publicat

mures

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința de vineri documentația pentru introducerea în intravilan a 14.018 mp de teren în Partoș pe malul râului Mureș, între podul rutier şi cel de cale ferată. Terenul este necesar pentru amenajarea unei zone de agrement și debarcader.

În cadrul proiectului, opt localităţi vor beneficia de debarcadere cu ambarcaţiuni ce vor putea fi folosite în scop turistic şi nu numai. Distanţa acoperită este de peste 60 de kilometri, între Sântimbru – Alba şi Geoagiu – Hunedoara.

CITEȘTE ȘI: Zonă de agrement la Alba Iulia, cu debarcader, plajă și terenuri de sport, pe malul râului Mureş, în Partoș

 Investiţia este parte a proiectului finanţat din Fondul European pentru Piscicultură prin care 14 administrații locale din Alba și Hunedoara au acces la 1,6 milioane de euro, pentru a face din nou navigabil râul Mureș, pe o distanță de 60 de kilometri.

La Alba Iulia, este vorba despre zona folosită de localnici pentru scăldat în sezonul cald şi cea în care se organizează în fiecare an, în luna august, concursul de canotci Rowmania. Mai exact, în Partoş, pe malul râului Mureş, între podul rutier şi cel de cale ferată.

plan

Investiţia este estimată la aproximativ 100.000 de euro, din fonduri europene. Din acest buget sunt realizate şi documentaţiile PUZ şi SF, de către Biroul de Proiectare Străjan SRL, căruia i-au fost atribuite serviciile de urbanism în valoare de 62.100 lei (13.326,47 euro), potrivit SEAP.

“În prezent, zona studiată se prezintă natural, neamenajată, însă extrem de folosită în sezonul cald de locuitorii muncipiului Alba Iulia si nu numai. Evoluţia oraşului, dinamizarea acestuia, prin investiţii remarcabile, atrage după sine o necesitate de a îmbunătăţi zonele de agrement şi loisir ale municipiului”, precizează reprezentanţii Primăriei

Potrivit sursei citate, zona urmează a fi amenajată cu destinaţie de agrement, cu multiple posibilităţi de relaxare şi petrecere a timpului liber.

“An de an, vara aici se desfăşoară Competitia de vâslit în canotci iniţiată de Ivan Patzaichin, eveniment ce susţine în totalitate amenajarea locului descris, potrivit pentru astfel de proiecte”, se mai menţionează în documentaţie.

plan baza agrement raul Mures

Zona de agrement include spaţiu pentru acces şi campare cu rulote şi corturi, spaţiu pentru grătare, pistă de biciclete, parcări, spaţii verzi, spaţii de alimentaţie publică (bar), spaţiu sanitar, terenuri de sport (pe nisip), plaje cu nisip, ponton, debarcader, spaţiu pentru spectacole şi alte activităţi.

Din punct de vedere tehnic, arealul se prezintă având o uşoară declivitate către râul Mureş, cu diferenţe de nivel între 0,5 metri şi 3.00 metri. Acesta este mărginit pe Latura Nordică de digul de protecţie al râului Mureş, cu drumul de exploatare şi mentenare inferior, în zona de est de podul auto, în zona de vest de către terenuri similare, iar în zona de Sud de râul Mureş.

Suplimentar, terenul are o formă alungită ce permite dezvoltarea diferitelor funcţiuni ce converg în amenajarea unei ample zone de agrement.

plan baza agrement raul Mures

Zona propusă spre reglementare are o suprafaţă de 14.018 mp, din care 980 mp (6,99%) vor fi alei carosabile, 1.250 mp (8,92%) alei pietonale, 11.138 mp (79,45% din suprafaţa totală vizată) zone verzi, 650 mp (4,64%) spaţii construite (construcţii uşoare, temporare şi demontabile, scenă ponton activităţi în aer liber), 44 de locuri de parcare, două platforme de camping.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 18.03.2019 at 21:10

    Ce zona de agrement e aia cu 44 locuri de parcare ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax