Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rabla 2022: Ministrul Mediului anunță când va începe programul și care este bugetul alocat

Publicat

r

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă că programul Rabla Clasic și Rabla Plus 2022 încep în 4 februarie, săptămâna aceasta fiind pusă la punct varianta finală. Tanczos afirmă că autorităţile îşi iau angajamentul că vor majora anual, pentru următorii trei ani, cu 10% bugetul alocat acestui program.

„Poimâine o să avem varianta finală. Am avut o discuţie încă din ianuarie – februarie anul trecut cu asociaţiile de producători şi de importatori de autoturisme. Nu a existat predictibilitate în România pe Rabla. Noi acuma facem regulile pe următorii trei ani. Ne angajăm că o să creştem cu 10% bugetul în fiecare an, mai mulţi beneficiari, primele ar trebui să fie cumva constante, pentru că şi piaţa auto este cât de cât constantă. (…)

Citește și Românii ar putea primi bani de la stat ca să dea mașinile mai vechi de 15 ani, fără obligația de a cumpăra altele noi

Vom lansa un program pe trei ani, este foarte important ca lumea să ştie că la începutul fiecărui an, în februarie, în prima săptămână, în prima zi de Vineri Verde, porneşte programul, să nu-l mai pornim în aprilie, mai”, a declarat ministrul Mediului, luni seară, la Digi24.

Tanczos Barna a subliniat importanţa alocării de fonduri suplimentare, „în timp”, pentru autovehiculele electrice, fenomen care a început deja.

„Pas cu pas ar trebui să dăm bani mai mulţi la electrice. (…) Să creştem încet-încet pentru acele maşini care sunt cu zero emisii pentru că aceasta este direcţia în care se merge în toată lumea”, a afirmat Tanczos Barna.

sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Jhon

    joi, 13.01.2022 at 23:10

    Eu nu am mașina și as dori sa îmi cumpăr o mașină electrica. Ce trebuie să fac să beneficiez de bonusul 45.000 lei?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax