Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rabla Local 2023: câte vouchere au fost emise. Bugetul municipiului Aiud pentru program, epuizat. Precizările ministrului Mediului

Publicat

Luni, până la ora 17.00, au fost emise 12.000 de vouchere pentru programul Rabla Local, a anunțat ministrul Mediului, Mircea Fechet. Municipiile Aiud, Moineşti şi oraşul Ţicleni își epuizaseră bugetele până la ora respectivă.

„În ceea ce priveşte Rabla Local, dincolo de mica problemă tehnică pe care am avut-o la prima oră şi care a durat din nefericire câteva zeci de minute şi pe care am depăşit-o cu succes, pot să vă spun că la ora 17.00 tocmai ce aveam voucher-ul cu numărul 12.000 emis, ceea ce, din punctul nostru de vedere, poate să însemne faptul că ne-am atins obiectivul.

Am avut tot în jurul orei 17.00 primul municipiu din România care şi-a epuizat bugetul, e vorba de municipiul Moineşti din judeţul Bacău. Totodată, mai există (…) municipiul Aiud şi oraşul Ţicleni”, a afirmat Fechet, la sediul central al PNL.

El a precizat că luni după-amiaza nu mai era niciun fel de problemă la programul Rabla Local. „Programul se desfăşoară conform celor stabilite”, a completat ministrul.

Ce spune ministrul despre extinderea infrastructurii de încărcare a mașinilor electrice

Mircea Fechet a completat că este nevoie de staţii de încărcare a autoturismelor electrice, în contextul în care numărul acestora a crescut cu 57% faţă de anul trecut. Ministrul a amintit că săptămâna trecută a anunţat realizarea a 2.812 staţii de încărcare a autoturismelor în valoare de 515 milioane de lei.

„Este foarte important să venim din spate cu infrastructura de încărcare a autoturismelor electrice pentru că numărul acestor autoturisme creşte de la an la an. Va exista o presiune din ce în ce mai mare din acest punct de vedere pe tot ce înseamnă transport de persoane electrificat şi doar ca să vă dau un exemplu, dacă la 30 iunie anul trecut aveam 4.447 de autoturisme electrice înmatriculate, anul acesta (…) avem 6.983 ceea ce înseamnă 57% creştere într-un singur an.

Din discuţiile pe care le-am avut cu importatorii şi cu producătorii de astfel de autoturisme tendinţa aceasta de creştere se va accentua de la an la an. Ne aşteptăm ca aceste recorduri să fie depăşite în anii ce vor urma”, a transmis ministrul Mediului.

Conducerea PNL a avut luni o şedinţă de coordonare a activităţii politice şi guvernamentale cu miniştri şi secretari de stat liberali.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax