Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

RABLA LOCAL 2023 la Alba Iulia: precizări de la primărie despre începerea programului. Condițiile de înscriere

Publicat

Primăria Alba Iulia anunță că s-a înscris cu succes pentru a obține finanțarea de la AFM pentru programul Rabla Local. În municipiu, vor putea fi casate 1000 de mașini uzate, în prima sesiune.

După declararea UAT-urilor câștigătoare, iar Alba Iulia va fi selectată pentru finanțare, proprietarii autovehiculelor din Alba Iulia se vor putea înscrie în Program, direct prin aplicația care va fi pusă la dispoziția deținătorilor de autovehicule uzate, transmite primăria.

Albaiulienii vor putea primi prima de casare de 3000 de lei fără a fi condiționați de achiziționarea unui autovehicul nou.

”Echipa primăriei va comunica din timp perioada de depunere a aplicațiilor de către persoanele fizice în limita celor 1000 de autovehicule alocate municipiului Alba Iulia și va acorda tot sprijinul celor interesați să se înscrie în programul Rabla Local pentru a putea beneficia de stimulentul de casare în valoare de 3000 lei (2400 lei puși la dispoziție de programul de finanțare și 600 lei din bugetul local al Municipiului Alba Iulia)”, potrivit sursei citate.

Criterii de eligibilitate a solicitantului de finanţare

Este considerat eligibil solicitantul de finanţare care, la data solicitării stimulentului pentru casare, îndeplineşteurmătoarele condiţii:

 • este persoană fizică cu domiciliul pe raza teritorială a delegatului
 • deţine în proprietate un autovehicul uzat înmatriculat pe numele său de cel puţin 5 ani şi se află în evidenţele fiscale ale UAT delegat, cu excepţia persoanei fizice care a devenit proprietar ca urmare a partajului judiciar saua dezbaterii procedurii succesorale
 • nu este înregistrat cu obligaţii restante de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor şi contribuţiilor către bugetulde stat şi bugetul local, conform prevederilor legale în vigoare
 • nu a obţinut şi nu este pe cale să obţină finanţare prin proiecte ori programe finanţate din alte fonduri publice,fonduri comunitare, inclusiv prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2020-2024 sau prinProgramul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor detransport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024, pentru acelaşi autovehicul uzatcu care participă în Program
 • nu este condamnat pentru infracţiuni împotriva mediului, prin hotărâre judecătorească definitivă
 • se angajează să predea spre casare şi să radieze din circulaţie şi din evidenţele fiscale autovehiculul uzatpentru care solicită stimulentul pentru casare
 • se angajează că nu va achiziţiona un autoturism cu norma de poluare Euro 5 şi/sau inferioară în termen de 3ani de la primirea stimulentului pentru casare.

În situaţia în care solicitantul de finanţare este proprietar ca urmare a partajului judiciar sau a dezbaterii procedurii succesorale, acesta va depune la delegat declaraţia pe propria răspundere conform căreia autovehiculul uzat nu a fost folosit de coproprietari/ fostul proprietar atât în cadrul Programului, cât şi pentru proiecte ori programe finanţate din alte fonduri publice, fonduri comunitare, inclusiv prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2020-2024 sau prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de serăîn transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedereenergetic, 2020-2024.

În situaţia în care autovehiculul uzat este deţinut în coproprietate, solicitantul de finanţare va depune ladelegat şi acordul scris al coproprietarilor privind participarea în cadrul Programului.

Condiții privind autovehiculul prezentat la casare

Pentru a fi eligibil, deținătorul autovehiculului trebuie se asigure că autovehiculul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

 • este înregistrat în evidenţele fiscale ale Municipiului Alba Iulia
 •  la data solicitării acordării stimulentului pentru casare are o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculatăde la anul fabricaţiei; dacă anul înmatriculării înscris în cartea de identitate este anterior anului fabricaţiei, seconsideră an de fabricaţie anul înmatriculării
 •  are norma de poluare Euro 3 şi/sau inferioară
 •  conţine componentele esenţiale: motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, şasiu, precum şi echipamente electronice de gestionare a funcţiilor autovehiculului şi dispositive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricaţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax