Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

RABLA LOCAL, amânat din nou. AFM a mutat data de la care maşinile mai vechi de 15 ani pot fi casate. Ce valoare are voucherul

Publicat

Prima ediţie a programului „Rabla local”, prin care cetăţenii îşi vor putea casa maşinile mai vechi de 15 ani în schimbul unui voucher de 3.000 de lei, a fost din nou amânată.

Ministerul Mediului anunțase în urmă cu 5 zile că programul începe va începe la jumătatea lunii octombrie. Anunțul fusese făcut de directorulde Comunicare din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mihai Drăgan.

Rabla local amânat pentru 11 noiembrie

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță amânarea lansării Programului privind casarea autovehiculelor uzate pentru data 11 noiembrie 2022.

Conform AFM, lansarea programului a fost amânată pentru perioada 11 noiembrie 2022, ora 10.00 – 30 decembrie 2022, ora 14.00.

În această perioadă sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanțare, solicitanții vor putea depune cererile de finanțare, împreună cu documentația aferentă, în aplicația informatică prin intermediul conturilor de utilizator create.

Rabla local 2023: De la ce dată pot fi făcute conturile

Crearea conturilor de utilizator în aplicația informatică de către solicitanții unități administrativ-teritoriale se va putea realiza începând cu data de 7 noiembrie 2022.

Conturile create și utilizate pentru înscrierea în cadrul Programului Iluminat public, Programului Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități, Programului Eficiență energetică în clădirile publice, Programului Rabla Clasic și a Programului Rabla Plus rămân valabile și pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finanțare pentru Programul privind casarea autovehiculelor uzate, anunță AFM.

În septembrie, AFM anunța că se vor putea realiza conturi începând cu data de 14 octombrie 2022, urmând ca, în perioada 21 octombrie 2022, ora 10.00 – 23 decembrie 2022, ora 14.00 sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanțare, solicitanții să poată depune cererile de finanțare.

România are obligaţia, prin PNRR, să caseze până în anul 2026 un număr de 250.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani. Acest program îl lansăm pentru prima dată anul acesta, cu un buget de 50 de milioane de lei.

Pprimă de casare este de de 3.000 de lei pentru cetăţenii care doresc să-şi caseze maşinile. 80% din buget va fi suportat de către minister, prin Fondul pentru Mediu, şi 20% de către autoritatea publică locală.

Programul se va desfăşura prin autorităţile publice locale, aşa că cetăţenii doritori trebuie să meargă la primărie şi să depună acolo dosarele pentru înscrierea în program. Sperăm să casăm prin acest program, anul acesta, undeva în jur de peste 20.000 de autovehicule vechi

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. vasi

    miercuri, 12.10.2022 at 07:45

    Politicienii nostrii gindesc cu dosul, pompeaza bani degeaba fara nici un efect, cel ce da masina veche isi cumpara alta tot veche dar mai buna si tot poluanta din germania cu care o mai lungeste 3 ani, in loc sa puna un impozit de 1500 ron pe masinile ce depasesc 20 ani si tot asa in descrestere in functie de ani , si asa sa vezi cum oamenii le caseaza ei din propria lor initiativa pe 400 ron

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax