Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Rabla pentru tractoare şi maşini agricole și alte finanțări în 2024, anunțate de ministrul Mediului. Pentru ce va da statul bani

Publicat

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat miercuri că un program nou ce va fi derulat în acest an cu buget de la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) este „Rabla pentru tractoare şi maşini agricole”.

„Într-o fază destul de incipientă aş spune, este „Rabla la tractoare şi maşini agricole”, un program despre care s-a mai discutat.

Ne propunem ca, în baza unui ajutor de minimis de maximum 30.000 euro pe fiecare fermier, să finanţăm achiziţia de tractoare şi maşini agricole.

Astfel de investiţii nu au fost până acum finanţate din bugetul Fondului pentru Mediu”, a anunțat ministrul, potrivit Agerpres.

VIDEO: Se lansează programul rabla pentru sobe. Peste 3,5 milioane de români care se încălzesc cu lemne vor beneficia de finanțare. Condiții

Alte programe de finanțare în 2024

De asemenea, tot la capitolul programe noi, ministrul a mai anunțat două programe cu finanțare în 2024.

Primul dintre ele se referă la finanţarea „Săptămânii Verzi” în şcolile din România.

”Continuă, <Iluminatul public stradal>. Încă există în România sate sau comunităţi care folosesc lămpi ineficiente din punct de vedere energetic, lămpi vechi, foarte mari consumatoare de energie. Şi acest program se va opri când şi ultima uliţă din România va avea iluminat cu led.

Am prins în acest program 500 de milioane de ei.

Vom deschide un nou program de eficienţă energetică în clădiri publice, pentru care am alocat 600 de milioane de lei”, a spus ministrul.

Potrivit oficialului, pentru construirea de piste de biciclete va fi alocat un buget de 600 de milioane de lei.

Pentru Programul de apă-canal, pe baza unui buget de 1,5 miliarde de lei, ar urma să fie finanţate sisteme integrate de alimentare cu apă şi staţii de canalizare.

În plus, 500 de milioane de lei reprezintă finanţarea de care va beneficia un program care vizează decontaminarea siturilor poluate din România, a transmis Mircea Fechet.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax