Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Raed Arafat trece la Ministerul de Interne. Va conduce Departamentul de intervenţii în situaţii de urgenţă

Publicat

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, va trece pe funcţie similară la Ministerul Afacerilor Interne. Va coordona Departamentul de intervenţii în situaţii de urgenţă, potrivit vicepremierului Liviu Dragnea. Decizia vine la o săptămână şi jumătate după producerea accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

Premierul Victor Ponta anunţase anterior că Departamentul de intervenţii în situaţii de urgenţă, care va funcţiona în cadrul Ministerului de Interne, va fi condus de către secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.

„Departamentul va avea în coordonare Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie, dar şi coordonarea operativă a ceea ce înseamnă ambulanţe, unităţile de primiri-urgenţe. Departamentul va fi sub conducerea unui secretar de stat şi, evident, astăzi cred că cel mai potrivit este domnul Arafat, pe care îl voi şi numi astăzi în funcţie”, a spus Ponta.

Raed Arafat va fi totodată vicepreşedinte al comitetului pentru situaţii de urgenţă prezidat de vicepremierul şi ministrul Administraţiei, Liviu Dragnea.

Premierul a anunţat, săptămâna trecută, că Guvernul va modifica actualul sistem de coordonare a instituţiilor în situaţii de urgenţă şi va avea două comitete de intervenţie, respectiv unul pentru intemperii, coordonat de ministrul Administraţiei Publice, şi unul pentru cazuri de urgenţă, condus de vicepremierul pentru Siguranţă Naţională.

El a precizat astfel că vor exista două tipuri de comitete de urgenţă, respectiv unul care să se refere la intemperii, unde ministrul Administraţiei împreună cu autorităţile locale şi alte instituţii trebuie să aibă proceduri foarte clare şi capacitate de intervenţie, şi unul pentru situaţii de urgenţă, coordonat de vicepremierul pentru Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, împreună cu Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi alte autorităţi, care să funcţioneze mult mai bine sub autoritatea unei singure persoane.

Reamintim că, potrivit raportului de operaţiuni prezentat de vicepremierul Gabriel Oprea referitor la accidentul aviatic din Apuseni, Raed Arafat l-a informat prin SMS despre eveniment pe inspectorul general al IGSU la acea dată, general de brigadă Ion Burlui, în primele minute după producerea acestuia.

sursă: mediafax

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax