Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Raluca Turcan: Au mai rămas de soluționat doar 139 de dosare de pensii restante la recalculare. E un „minim istoric”

Publicat

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat astăzi că s-a ajuns la un minim istoric în ceea ce privește numărul de dosare de pensii restante la recalculare. Pentru acestea este nevoie, însă, de documente pe care vor trebui să le prezinte beneficiarii.

Astfel, din 19.000 de dosare de pensii naționale, câte erau în ianuarie 2020, au mai rămas de soluționat doar 139, a scris ministrul Muncii de pagina de Facebook.

Citește și: Pensiile nu vor mai crește în acest an, iar angajații prefecturilor rămân fără ”sporul Covid”. Declarațiile lui Ludovic Orban

„În cazul celor 139 de dosare rămase lipsesc, în mare parte, documentele necesare pentru recalculare – lipsuri care pot fi completate doar de beneficiari și nu țin de competența caselor de pensii”, a precizat ministrul.

În ceea ce privește pensiile internaționale, 1.700 de dosare au fost rezolvate doar în ultimele trei săptămâni.

„Numărul celor care rămân de soluționat este de circa 3.700, de la o restanță de 5.400 la momentul preluării mandatului”, a mai scris Raluca Turcan.

Aceasta a precizat că, împreună cu Președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, a făcut luni o nouă analiză a rezultatelor, pentru a identifica județele unde este nevoie de o mobilizare mai bună la nivelul caselor de pensii, pentru recuperarea restanțelor.

Citește și: VIDEO: Raluca Turcan anunță RECALCULAREA tuturor pensiilor din România și o reformă a întregului sistem

„Vom lua măsuri pentru intensificarea ritmului de lucru acolo unde este cazul, astfel încât, treptat, să nu mai avem situații în care se depășește termenul legal de soluționare. De asemenea, vom stabili un calendar pentru modernizarea condițiilor de lucru în casele de pensii”, a mai spus ministrul Muncii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax